Konuyla ilgili açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen İzmir Şubesi, şunları kaydetti:

"İzmir İli Foça İlçesinde bulunan Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, aylardır beklediği deprem raporunu alarak, ivedi taşınma kararıyla karşı karşıya kalmıştır. Taşınma kararının yerinde olduğunu öncelikle söyleyerek; bu kararın alınmasının zamanlaması ne olursa olsun, taşınma kararının Recep Kerman Spor Lisesi'ne yapılması noktasında ciddi endişelerimiz bulunmaktadır.

Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 138 öğrenci ve 2 özel eğitim sınıfı ile hizmet veren bir okuldur. Ayrıca, 23 personel bu okulda görev yapmaktadır. Okul, 1994 yılından bu yana aynı konumda hizmet vermektedir ve bu süre zarfında öğrencilere nitelikli bir mesleki eğitim sunmaktadır.

Taşınma kararı, okulun bulunduğu konumun 25 km uzaklığındaki Recep Kerman Spor Lisesi'ne yapılması yönünde alınmıştır. Ancak, bu kararın neye dayandığı ve hangi kriterlere göre şekillendiği konusunda net bilgiler bulunmamaktadır. Bu durum, öğrenci, veli ve okul personeli üzerinde büyük belirsizlik yaratmaktadır.
Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin taşınması, öğrencilerin ve personelin okula ulaşımını zorlaştıracak, özellikle özel eğitim öğrencilerinin uzaklaşmasına neden olacaktır. Ayrıca, okuldaki mesleki eğitimin aksamaması için gerekli olan atölye ve diğer donanımların taşınma imkânı bulunmamaktadır.

Bu bağlamda, Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yakınında bulunan Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi veya Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi gibi okullara taşınma seçeneğinin değerlendirilmemiş olması ve 25 km uzaklıktaki Recep Kerman Spor Lisesi'nin tercih edilmiş olması, kararın sorgulanmasını gerektirmektedir. Öyle ki, taşınılması istenilen Recep Kerman Spor Lisesi'nde ikili eğitimin yapılacak olması ile yakın muhitte bulunan okullarda ikili eğitim yapılmasının hiçbir farkı olmayacaktır.

Hürriyetçi Eğitim Sen İzmir Şubesi olarak, bu kararın ivedilikle gözden geçirilmesi ve Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, ayni muhitte bulunan diğer liselerden birine taşınması için gereken adımların atılması çağrısında bulunuyoruz. Aksi takdirde, öğrenci, personel ve eğitim öğretim düzeni olumsuz etkilenecek ve toplumun gençlerine sunulan eğitim kalitesi düşecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."