Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa'da düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Tekin, 81 valiliğe gönderdikleri eğitim öğretime hazırlık genelgesini hatırlatarak, "Türkiye'deki eğitim öğretim sürecini ilgilendireceğine inandığım birkaç hususun altını çizmek istiyorum. 

Öğretmene yakışır giyinilmesini isteyen Bakan Tekin, ''önlük uygulamasında'' topu valiliklere attı

Yusuf Tekin'in konuşmasında dikkat çeken konular şöyle;

Bakan Tekin, velilerin çokça şikayet ettiği konulardan bir tanesinin de öğretmenlerin, öğrencileri sosyal medya uygulamaları üzerinden ödevlendirmeleri olduğunu dile getirdi. Bu durumun öğrencilerin, çocukların dijital bağımlılıklarını olumsuz şekilde etkilediğini hissettiklerini, gördüklerini vurgulayan Tekin, "Bize gelen eleştiriler doğrultusunda bunun da tedbirini aldık. Çocuklarımızın okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber, bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz." dedi.

Tekin, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirlere ve milyonlarca ücretsiz kitap dağıtıldığına işaret ederek, "Dolayısıyla bu kitaplarımızın da bir şekilde sene sonu itibarıyla değerlendirilmesi açısından okullarımızdan rica ediyoruz. Bu kitapların öğrencilerimizden tekrar sene sonu itibarıyla iade olarak alınmasını önemsiyorum.

Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarımızda da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikrettik." diye konuştu.