Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen öğretmenler, Tandoğan Meydanı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü.
 
Eylemde yaptığı konuşmada, hükümetin eğitimi özelleştirmeye, laik-bilimsel ekseninden çıkartıp dinselleştirmeye çalıştığını ifade eden Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, öğretim birliğinin kaldırılmasından yana atılan adımlardan duydukları kaygıyı dile getirdi.

Demir, 652 Sayılı KHK ve 4+4+4 yasası ile eğitim sisteminin piyasa koşullarına açık hale getirildiğini, hiçbir bilimsel araştırma yapılmadan, konunun taraflarına danışılmadan, okullarda herhangi bir alt yapı çalışması yapılmadan hazırlanan 4+4+4 yasası ile sistemin bir kaosa sürüklendiğini söyledi.
 
Eylemde, 4+4+4 eğitim modelinin dört aylık uygulamasının ortaya koyduğu gerçeğin binlerce öğretmenin norm kadro fazlası haline gelişi, öğrencilerin okullarından ve öğretmenlerinden edilmesi olduğu belirtildi.
 
AKP’nin, sağlık sisteminde kurduğu ALO 182 şikayet hattının bir benzeri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ALO 147 biçiminde kurulmuştu. Öğretmen ihbar hattı gibi işleyen, eğitim emekçilerini hedef haline getiren uygulamanın da protesto edildiği eylemde, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddetin temelinde bu sistemin yattığı söylendi.
 
Milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu eyleme, TKP Ankara İl Örgütü yöneticileri de destek verdi.