Beşinci sınıfları okutan binlerce branş öğretmeni norm fazlası olma durumu ile karşı karşıya kalacaklar. 4+4+4 Eğitim sisteminden önce 5.sınıflar sınıf öğretmenleri tarafından okutulurken 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya başlaması ile 5.sınıflara bir sınıf öğretmeni yerine birden fazla branş öğretmeni derse girmeye başladı.

SINIF ÖĞRETMENLERİ NORM FAZLASI OLDU

4+4+4 eğitim sistemi uygulamaya geçtikten sonra beşinci sınıfların sınıf öğretmenlerinden alınması 10 binlerce sınıf öğretmenini norm fazlası yaptı ve bu durum tam anlamıyla çözülemedi. MEB personeli norm fazlası atama sürecinde yapılan değerlendirmelere göre 40 bine yakın norm fazlası öğretmenin büyük bir kısmını hala sınıf öğretmenleri oluşturmaktadır. 4+4+4 eğitim sistemi yürürlüğe girdiğinde bu durum sınıf öğretmenlerini mağdur ederken binlerce branş öğretmenine olumlu olarak yansımıştı.

5.SINIFLAR HAZIRLIK SINIFI OLACAK

Yeni eğitim sistemi içerisinde 5.sınıflar bir nevi hazırlık sınıfı görevi görecekler, 5.sınıflarda yabancı dil ve Türkçe dersi haricinde ders okutulmayacak. 5.sınıflarda derse giren diğer branş öğretmenleri 6-7-8. sınıflardaki şubelerden ders alacaklar. Kalabalık okullar başta olmak üzere birden fazla 5.sınıf şubesi olan kurumlarda derse giren branş öğretmenlerinin ders sayısı azalacak ve branşların normları düşürülecek. Bu durum sınıf öğretmenlerinde yaşandığı gibi binlerce branş öğretmenini norm fazlası yapacak.

ÖNCE SINIF ÖĞRETMENLERİ SONRA BRANŞ ÖĞRETMENLERİ

4+4+4 eğitim sistemi ile norm fazlası olan sınıf öğretmenleri yıllardır mağdurlar, yeni eğitim sistemi ile 5.sınıfların hazırlık sınıfı uygulamasına çevrilmesi aynı şekilde binlerce branş öğretmeninin norm fazlası olmasına neden olacaktır. Ve branş öğretmenlerinin norm fazlası olması durumunun düzelmesi sınıf öğretmenlerine göre daha uzun süreli ve zor olacaktır. 
 
ogretmenlericin