Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak özellikle iş dünyasının yakından takip ettiği Reform Paketi'ni dün Dolmabahçe'de düzenlenen toplantıda açıkladı.
 
Yeni vergi sistemine ilişkin detayların paylaşıldığı pakette turizm, lojistik, ihracat, tarım ve hayvancılık gibi çok sayıda alan için teşvik ve master planları yer aldı. Sorunlu krediler tarafında ise inşaat ve enerji sektörlerine yönelik fonlar kurulacağı ve bu kredilerin bir şekilde devri için adımlar atılacağı ifade edildi.
 
Paketin en dikkat çeken başlıklarından biri de hiç şüphesiz milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne yönelik oldu.
 
TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ
 
Tasarrufun ekonomik kırılganlıkları bertaraf etmekte çok önemli bir araç olduğuna dikkat çeken Bakan Albayrak, daha sürdürebilir hale getirmek için tamamlayıcı emeklilikte yeni sistemin detaylarını paylaştı.
 
AZDAN AZ ÇOKTAN ÇOK KESİNTİ
 
Tamamlayıcı emeklilik sisteminde çalışanların sisteme yatıracağı oran kazançlara göre, azdan az çoktan çok olmak kaydıyla belirlenecek.
 
BES'LE KIDEM TAZMİNATI ENTEGRE OLACAK
 
Yeni sistemle birlikte Kıdem Tazminatı Reformu da hayata geçirilecek. Çalışanlardan olduğu gibi iş verenden de yapılacak kesintiler BES ile entegre Kıdem Tazminatı Fonu'nda toplanacak.
 
BES ve Kıdem tazminatında gerçekleştirilecek reformların bu yıl hayata geçirilmesi planlanıyor.

MİLLİ GELİRİN YÜZDE 10'UNUN ÜSTÜNE ÇIKACAK
 
Yeni yapıyla birlikte 5 yılda, burada sistemde biriken fonların milli gelirin yüzde 10'unun üstüne çıkacağı öngörülüyor. Oluşturacak sistem çalışanlara, işverenlere ve devlete katma değeri en yüksek olacak şekilde oluşturulacak.