Genç işsizliğin yüzde 26,1’e çıktığı Türkiye’de, öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen öğrencilerin sayısı 5 milyona ulaştı. Borcunu ödeyemeyen 279 bin 797 üniversite mezunu, yasal işlem yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirildi
 
Borcunu zamanında ödeyemeyen öğrencilere Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınarak uygulanan faiz, borçların giderek büyümesine yol açtı. ÜFE’nin 2018 Mayıs’a göre yüzde 28,7 artması nedeniyle öğrenim kredisi borçları öğrenciler için içinden çıkılamaz tutarlara ulaştı.
 
Gürer, 2018 yılında yüzde 19 olan genç işsizliğin 2019 yılında yüzde 26,1’e yükseldiğini anlatarak “İşsiz gençlerimizin sorunları, KYK’ya borç ödeme zamanı gelince daha da artıyor. Bir de bu işsizlerimize KYK borcu yüklemeyelim” ifadelerini kullandı.
 
Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.
 
Selçuk, 2010 yılında başlatılan Eğitimde FATİH Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere 1.437.800 adet tablet bilgisayar dağıtıldığını açıklarken bu tabletlere ödenen miktarı açıklamadı.
 
Bakan Selçuk, “2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle tablet verilen öğrenciler mezun olmuş, dağıtılan tabletler de öğrencilere hibe edildiği için kendilerinde kalmıştır. Öğretmenlere verilen tabletler ise hali hazırda aktif olarak kullanılmaya devam etmektedir” dedi.