NETFLIX'te yayınlanan Squid Game dizisi izlenme rekoru kırdı ancak sosyal medyada son günlerde diziyle ilgili özellikle ebeveyn, eğitimci ve pedagoglardan ciddi tepkiler yükseliyor. Çocuk oyunlarını vahşi cinayetlerle buluşturan Netflix dizisi Squid Game'i çocuklar da izliyor... Yayın platformu Netflix'in +18 yaş ibaresi koymasına rağmen, çocukların okul bahçelerinde Squid Game oyunları oynayarak 'birbirlerini öldürüyormuş gibi' hareketler yaptıkları pek çok eğitimci tarafından sosyal medyada endişeyle paylaşılıyor.

Acımasız bir hayatta kalma ve para için 'en yakın dostunu bile öldürme' konusunu odağa alan dizi sosyal medyayı ikiye böldü. Bir kesim dizinin son derece başarılı olduğunu ifade ederken, bir kesim ise diziden adeta nefret ediyor. Sosyal medyada bu iki zıt kutubu birleştiren tek görüş ise 'çocukların asla izlememesi gerektiği' gerçeği...

Bergüzar Korel 'Squid Game' endişesini paylaştı: Çocuklara izletmeyin!

Sosyal medyada toplumsal olaylara ve özellikle çocuklara karşı duyarlılığını yaptığı paylaşımlarla sık sık belirten, 2 çocuk annesi ve 3'üncü bebeği Leyla'yı kucaklamaya sayılı günleri kalan ünlü oyuncu Bergüzar Korel de Squid Game'in çocuklar tarafından izlenmesine kişisel Instagram hesabından isyan etti.

Korel, Instagram hesabından hikaye olarak paylaşım yaptı. Bir Instagram hesabının 'Çocukların neden Squid Game'i izlememsş gerektiğini' anlatan bir dizi uyarıcı post'u alıntılayan Korel, o paylaşımına şu notu düştü:

"Bu dizi ASLA çocuklara uygun değildir"

"Duyduklarıma inanamıyorum. Squid Game izlemeyen çocuk yok. İki gün önce ilk kez açtık ve aklı başında bir ebeveynin bu diziyi izlemesine nasıl izin verdiğini anlamış değilim. Bu dizi ASLA çocuklara uygun değildir. "AMA bütün arkadaşlarım izliyor" diyebilir çocuğunuz, cevabıu çok net "Bu dizi senin yaşına uygun değil, 18 yaşından küçüksün ve o yaşa gelene kadar bizim sorumluluğumuz altındasın ama diğer evlerde olan kurallar bizim sorumluluğumuz dışında.

`Anne babalara sesleniyorum, rica ediyorum`

Anne babalara sesleniyorum, rica ediyorum çocuklarınıza bu diziyi izletmeyin. Kanal bile +18 ve intihar uyarısı verirken, bunu nasıl görmezden geliyorsunuz?"