Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Rektörü Funda Sivrikaya, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği’ne Beden Eğitimi Öğretmeni Recep Özmerdivenli’yi atadı. Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde iken ‘sahte reçete düzenlemekten’ 2 yıl hapis cezası alan beden eğitimi öğretmenliği mezunu Recep Özmerdivenli, hastanenin yeni başhekimi oldu. Türkiye genelinde ilk defa hekim olmayan bir öğretim üyesinin başhekim olarak atanması tepki topladı.

YÖNETMELİK SORUNLU
Düzce Üniversitesi’nde Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Peri Arbak, bu atamayı şu şekilde değerlendirdi: “YÖK’ün Düzce Üniversitesi için hazırladığı mevzuata göre, ‘Başhekim; Tıp Fakültesi’nde tam gün görev yapan öğretim üyeleri arasından, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir’. Yönetmelikte ‘başhekim olmak için hekim olmasına gerek yoktur’ dayanağından yola çıkan Rektörlük bu atamayı uygun görmüş olmalı. Bütün öğretim üyeleri bu atamaya tepki gösterdiler. Esas sorun yönetmelikte. Yönetmelikte yer alan açıktan faydalanıldı.”
Arbak, “Recep Özmerdivenli hekim olmadığı halde başhekim olarak imzalar atıyor. Hekimlik sıfatıyla işlemler gerçekleştiriyor. Hiç bilmediği sağlık kurulu raporlarına, adli raporlara imza atıyor” derken olası sorunlara dikkat çekti.

‘AKIL ALIR GİBİ DEĞİL’
Atamayla ilgili tepkilerini dile getiren Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, “Hekim olmayan bir beden eğitimi öğretmeninin araştırma ve uygulama hastanesi gibi onlarca profesör, doçent ve araştırma görevlisinin çalıştığı kuruma başhekim olarak atanması akıl alır gibi değil. YÖK’ün hazırladığı mevzuat sorunlu ama mevzuatta açık var diye Beden Eğitimi kökenli bir öğretim elemanı neden başhekim olarak atanır?” dedi.

BURCU CANSU / Birgün