Öğretmenlere okul müdürlerinin önlük giymeleri konusunda baskı yaptığı ve önlük giymeyen öğretmenlere soruşturma açılacağı iddiaları

Önlük göndermek üzere bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmenlerin bedenlerini isteyen Milli Eğitim Bakanlığı MEB, beden ölçülerine göre önlük hediyelerini Kasım ayı içerisinde okullara göndererek öğretmenlere ulaştıracak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlere önlük tavsiye etmesi ve bu tavsiyenin MEB genelgesinde yer almasının ardından önlülk konusunun öğretmenlere idareciler tarafından baskı unsuru olarak kullanılabileceği yönünde endişeler gündeme geldi.

Bu endişelerle ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Genel başkanı Talip Geylan, okul ve kurum yöneticilerini bu konuda dikkatli davranmaya ve kraldan çok kralcı olmamaya çağırmış ve okul müdürlerinin bu yönde yapacağı baskılara karşı çıkacaklarını duyurmuştu.

Geylan’ın bu açıklamasının nedeni ise bazı okullarda müdürlerin öğretmenlere Önlük giymeleri yönünde ısrarcı davranmaları olmuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından kamuoyuna yansıyan haberlere göre bazı okullarda okul müdürlerinin öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle gelecek olan önlüklerin mutlaka giyilmesi, önlükleri giymeyen öğretmenler hakkında ise soruşturma açılacağı yönünde cümleler sarf ettiği iddia edildi.

Öğretmenlerimiz şunu bilmelidir ki önlük konusunda hiçbir idareci, hiçbir yönetici, hiçbir okul müdürü öğretmenlere baskı yapma hakkına sahip değildir.

(egitimsitesi.net)