Öğretmenlerin sınava girerek Başöğretmen olmasına ilişkin yasal düzenleme yürürlükte olmasına rağmen en son 8 yıl önce yapılmış olan sınavın bir daha neden yapılmadığı konusu Mecliste soru önergesine konu edildi.
 
Milletvekili M.Sezgin TANRIKULU tarafından verilen soru önergesinde “Öğretmenlerin başöğretmen olarak sınava girerek atanacağı kanun maddesi olarak düzenlenmiştir. Bu kapsamda en son 8 yı1 önce sınav açılmış ve açılan sınavda başarılı olanlara 500 TL’ye yakın ödeme yapılması sağlanmıştı.” denilerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile şu sorular yöneltildi.
 
“1. Kaç başöğretmen vardır? Bu başöğretmenlere aylık ne kadar fazladan para ödenmektedir?
 
2. Bir daha neden başöğretmendik sınavı açılmamıştır? Bu sınavın açılmaması haksızlığa neden olmakta mıdır? Başöğretmenliği kaldırmayı mı düşünmektesiniz?
 
3. Bakanlığa geldiğinizden beri kaç özel okulda soruşturma açılması için talimat verdiniz? Kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel sağlık kuruluşu ve kurs bulunmakta mıdır?
 
4. Bizzat Sayın Başbakan açıklamasına karşın dershanelerin kaldırılması konusundaki çalışma ne olmuştur? Kıyafette atılan geri adım gibi dershanelerin kaldırılması konusunda da mı geri adım attınız? .
 
5. Eğitimi tamamen özelleştirmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu yöndeki çalışma hangi aşamadadır?”