1. Öğretmen şikayet hattı mı olur yahu, derdik ya işte o hat, ALO 147 kapatıldı.

2. Liseye Geçiş Sistemi LGS'de yol ortasında değişiklik yapılmadı ve her ay örnek soru yayınlanıyor.

3. Müdür ve müdür yardımcılığı seçimi önceden tamamen mülakatken şu an %80 yazılı, %20 mülakat oldu. Sınavı da ÖSYM yapıyor. Kendine güvenenleri er meydanında görmüş oluyoruz.

4. Hep derdik ders ders nereye kadar beceri de kazanmaları gerekiyor diye. Beceri atölyeleri kurulmaya yavaş yavaş başlandı.

5. Öğretmen seminerleri iki hafta fazla ve gereksiz derdik, öğrenciler dönem içerisinde sıkılıyor derdik. Dönem aralarına 9 günlük iki ara tatil daha eklendi.

6. Ziya Hoca gelmeden önce "Öğretmen Performans Sistemi" geliyordu bilmiyorum hatırlıyor musunuz? Velisi, öğrencisi, seveni, sevmeyeni herkes değerlendirecekti ve bi puan alacaktık her yıl. İşte o sistemi de daha başlamadan sonlandırdı.

7. Bazı liselerde günde 10 saat ders oluyor, kurs, etüt derken bu kadar ders görüp başarımız bu derslerde halâ düşük derdik ya, işte bugün lisedeki bu ders saatleri de yarı yarıya düşürüldü...

Daha yazmadığım somut ve somut olmayan çok şey yaptı Ziya Hoca. En önemlisi de ilk defa bir bakan gönüle dokundu. Sizin gönlünüze halâ dokunmadıysa lütfen bir söylemine gidip canlı canlı dinleyin.

(Eğitimde iyi örnekler -Selçuk Tutak -alıntıdır)