Eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracaklarını, bu fakültelere taban puan getirileceğini hatırlatan Bakan Yılmaz, hayalinde öğretmenlik mesleği olanların, eğitim fakültesini tercih etmesini istediklerini ifade etti.
 
Bakan Yılmaz, tercih eden öğrencilere kredi ve burs, yurt sağlanmasını da garanti edeceklerini belirterek, "İstiyoruz ki iyi eğitimle öğretmenlerimizi yetiştirelim. İyi yetişmiş öğrenciler, öğretmenler de bizim öğrencilerimizi evlatlarımızı iyi yetiştirsin ve 21. yüzyıla hazır hale getirsin." dedi.
 
Öğretmenlerin hizmet içi eğitimini sağlamak için Öğretmen Akademisi kuracaklarını, öğretmenler için performans değerlendirme sistemini getireceklerini aktaran Bakan Yılmaz, eğitim fakültelerini öğretmen ihtiyacı doğrultusunda yeniden yapılandıracaklarını söyledi.
 
 Bakan Yılmaz, eğitimde yapılacak çalışmalara ilişkin, şunları kaydetti:

 "Müfredatı güncelleyeceğiz ve sadeleştireceğiz. Avrupa´dan geri kaldığımıza göre, o halde evlatlarımıza bir çok bilginin verilemediği düşünüldü. Kısa bir zaman süresi içerisinde çok dersi, çok bilgiyi öğrencilere vermeyi düşündük. Ancak bunun doğru olmadığı, yaşanan süreçte görüldü. Önümüzdeki dönemde müfredatı hafifleştirerek, ancak önemli derslerin de yoğunluğunu arttırarak daha iyi eğitimi öğrencilere vermek istiyoruz. Önümüzdeki yapacağımız bir şey de, ders saatlerini azaltacağız ve mesleki eğitime uygun müfredatı da gerçekleştireceğiz."