Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir TV'de katıldığı canlı yayın programında mülakat, okul yemeği ve kamuya öğretmen alımlarına ilişkin konuştu.

Bakan Tekin, mülakat sistemi için düşünülen formüllere hakkında şunları söyledi:

"Kendisini ifade edip edemediğini, alan hakimiyetinin ne olduğunu bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem. Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var.. Ben de yüzde 50'ye düşürüyorum." Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuya öğretmen alımlarında mülakatlarla ilgili bu yorumu yaptı. Mülakatın nasıl olması gerektiği ile ilgili düşünülen formüllere değindi. "Kendisini mülakata alacak kişilerin isim olarak kim olduğunu bilmeyecek. Üç kişilik mülakat ekibimiz kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek. Kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an elektronik ortamda notunu verecek. Sonra müdahale etme şansının olmadığı bir düzen" dedi.

Yusuf Tekin, Okul yemeği sorusunu şöyle yanıtladı.

Bakan, okullardaki ücretsiz yemek uygulamasının neden askıya alındığını da açıkladı. "Şu anda 2 milyonun üzerinde öğrenciye okul yemeği sunuyoruz. Bu yemeğin yeneceği ortamların, servisinin sağlanacağı kişilerin, sonrasında temizliği yapılacak altyapının hazırlanması gerekiyor. Altyapısını hazırlıyoruz. Altyapısı tamamlandıkça sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Çalışmalar yürüyor, yol haritamız var" diye konuştu.