Tekin, OECD PISA Raporunda Türkiye'nin OECD ülkeleri arasındaki farkı hızla kapatan ülkelerden biri olduğunu dile getirerek, "Son 20 yılda Türkiye matematik ve fen alanlarında istikrarlı bir şekilde ilerleme sağlayan 4 ülkeden birisidir. Ben burada afaki rapor sallayan, okuduğunu anlamakta ya da manipüle etme çabasında olan kişiler gibi konuşmuyorum. İsteyen herkese de OECD raporunu paylaşırım. Ayrıca BM UNDP'nin 2022 İnsani Gelişme Raporuna göre Türkiye İnsani Gelişme Endeksinde yer alan 191 ülke arasında 48'nci sıraya yerleşerek endeks sıralamasındaki en yüksek kategorisinde çok yüksek insani gelişme kategorisinde üst üste 3. kez yer almıştır." dedi.

Velilerin ders saatleri içerisinde okulda bulunmaması

Öğretmenlere yönelik şiddet ve akran zorbalığı konusunda ise velilerin ders saatleri içerisinde okul koridorlarında ve sınıflarda bulunmasını önlemek için yaz aylarında bir genelge yayımladıklarını anımsatan Tekin, bu kapsamda veli görüşmelerini de randevu takvimine bağladıklarını söyledi.

Tekin, öğrencilerin okula devamıyla ilgili yaşadıkları problemleri gidermek adına da hem velileri daha sık uyaracaklarını hem de çocukların okulda daha fazla bulunmasını sağlayacakları şekilde tedbirler aldıklarını belirtti.

Cep telefonu ile bulunmalarını engelleyici bir tedbir aldık

 Tekin, "Bunlardan birisi sizlerin de veli olarak çok rahatsız olduğu başta cep telefonu olmak üzere dijital bağımlılıkları. Biz bunun önüne geçmek için okullarımızda öğrencilerimizin derslik ortamlarında cep telefonu ile bulunmalarını engelleyici bir tedbir aldık. Öğrencilerimizin derslerine, akademik çalışmalarına yoğun bir şekilde konsantre olacaklarını düşündük. Yaptığımız programlar, etkinlikler, ders ortamlarının hepsinin daha başarılı sonuçlar vereceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Tekin, obezite ve dijital bağımlılık noktasında bir karar daha aldıklarını belirterek, okul bahçelerinin yeniden çocukların geleneksel oyunları oynayabildiği, enerjilerini atabildiği mekanlar haline dönüşmesi için okul bahçelerini yeniden organize ettiklerini söyledi.