Bakan Tekin, istişare kültürünü kurumsal hâle getirmek amacıyla gerçekleştirilen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında bu kez "Boğaziçi Öğretmenler Buluşması" adı altında Valide Sultan Gemisi'nde gerçekleştirilen programda bir araya geldi. 
 
Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde yapılan etkinliğe, İstanbul'da çeşitli projelerde görev yapan yaklaşık 250 öğretmen katıldı. 


 
"Boğaziçi Öğretmenler Buluşması'nda Bakan Tekin ile birlikte kahvaltı yapan öğretmenler, gemiyle Boğaz turu yaparak İstanbul'un tarihî, kültürel ve doğal güzelliklerini birlikte görme imkânı buldu. 
 
Gemide, müzik öğretmenleri de meslektaşlarına mini bir konser sundu. 
 
Buluşmada öğretmenlerle sohbet eden Bakan Tekin, eğitimde başarıya ulaşmanın ancak öğretmenlerle birlik ve beraberlik ruhuyla çalışmakla mümkün olacağını kaydetti. 
 
Yeni dönemde "Türkiye Yüzyılı" idealiyle gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Tekin "Türkiye Yüzyılı kavramının yükseleceği yer, kuşkusuz eğitimdir. Öğretmenlerimizle hep beraber Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Öz güvenli, bilimsel donanımlı, millî ve manevi değerlerine bağlı bir kuşağın inşa etmesinde hep beraber gayret göstereceğiz. Hedeflediğimiz ideallere, Bakanlık olarak hayata geçirdiğimiz projelerin başarıya ulaşması ancak öğretmen arkadaşlarımızla mümkündür." ifadelerini kullandı.