Hür-Sen'den Bakan Şimşek'e Çağrı

Sayın Mehmet Şimşek, açıklamalarınızdan biliyoruz ki, 2024 yılında kemer sıkma politikası uygulamasını sürdüreceksiniz. Ancak kemer sıkma denilince, aklınıza sadece devlet memuru, diğer çalışanlar ve emekliler gelmektedir.

Ne rant kesiminin ne de kamunun kemer sıkma politikanızdan nasibini aldığını bugüne kadar görmüş değiliz. Dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın refahı için söyledikleriniz, çalışanlarımız ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz, klasik sözünden öteye gidememiştir. Bu yıllardır duyduğumuz, ancak kimsenin inanmadığı bir yaklaşımdır.

Bilhassa, son üç yılda, ekonomik yönden, adeta cendere içinde, bir hayat sürmek zorunda kalmış, ev kirasını dahi ödeyemez duruma düşürülmüş, anne, baba olarak görevlerini yapamaz haldeki memur ve emeklilerimizi düşünmek, hayatı onlar için biraz olsun rahatlatmaya çalışmak, aslında iktidarların Anayasal görevi, İktidar olmanın esbabı mucibesidir.

Hal böyle iken, Ocak 2024 zammına yönelik hiçbir umut verici açıklamanıza şahit olamadık. Ağzınızdan REFAH PAYI ile ilgili olumlu bir cümle de duymadık. Yapılacak zam oranının ne memur ne de emeklinin kayıplarını karşılamaktan, çok uzak kalacağı açıktır. Yıllardır dile getirilen, ancak iktidarınızın, düzeltmek için, bir türlü sorumluluk almadığı, GELİR VERGİSİ adaletsizliği için de bir adımınız ya da müjdenizi duyamadık.

Sn. Bakan, artık kaşıkla verip kepçeyle alma dönemi sona erdirilmeli ve gelir vergisi dilimleri, tüm çalışanlar bakımından yeniden düzenlenmelidir. Yeniden değerleme oranını bile bulmayan artışların, gelir adaletsizliğini, derinleştirmekten başka bir işe yaramadığı, artık görülmeli ve memurların %15'lik vergi diliminde sabitlenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır.

Memur ve tüm çalışanlarımızın yıllardır çektiği çilenin, bir nebze de azalması için GELİR VERGİSİ adaletsizliği artık son bulmalıdır. Hür-Sen olarak, artık zulüm haline gelmiş, vergi adaletsizliğini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

LEVENT KURUOĞLU
HÜR-SEN FEDERASYONU BAŞKANI