Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarla ilgili yol haritasını, gelecek haftalarda, ’profil değerlendirme’si adı altındaki tanıtım programıyla açıklayacaklarını belirtirken, “Okullar arasındaki farklılığı ortadan kaldıracağız, aralarındaki dengesizliklerin eşitlenmesi için çalışma yapacağız” dedi.
 
Bakan Ziya Selçuk, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bilecik’te, eğitim öğretim faaliyetlerinin niteliğine bakarak yeni projeler konusunda değerlendirmeler yapılacağını söyledi. Eğitimde yol haritasının çıkarılacağı çalışmalar yürüttüklerini ve okullar arasındaki farklılığı ortadan kaldıracaklarını kaydeden Bakan Selçuk, şöyle konuştu:
 
MEB okullarla ilgili yol haritasını açıklayacak
 
“Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde eğitim sistemimizde olumlu manada daha önce yapılan güzel şeylerin üzerine yeni bazı şeyler yapmak suretiyle, daha da geliştirme maksatlı projelerimizi devam ettiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda okullarımızda yapısal niteliği belirleyecek olan ’okul profili değerlendirme’ adı altında bir tanıtım çalışmamız olacak. Bu çalışmada çok ayrıntılı olarak okulların ne şekilde yapılandırılacağı ve okullarımızdaki kalitenin artırılması ile ilgili yol haritasının ne olacağını paylaşma imkanımız olacak. Daha sonra yeni bazı çalışmaları da somut olarak kamuoyu ile paylaşma imkanımız olacak. Bunlar her ay tanıtım toplantıları ile kamuoyu ile paylaşılacak. Bugün burada hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel amaçları doğrultusunda hem de Bilecik’in kendi iç gelişimi ve planları doğrultusunda neyi, nasıl yapacağımızın projeksiyon çalışmalarını ortaya koyacağız. Sonuç olarak önümüzdeki haftalarda Bilecik ile ilgili bir makro plan geliştirme konusunda da prensip kararı almış bulunuyoruz. Bu doğrultuda da ekipler halinde buradaki incelemelerimizi derinleştirerek sürdüreceğiz. Okullar arasındaki farklılığı ortadan kaldıracağız, aralarındaki dengesizliklerin eşitlenmesi için çalışma yapacağız.”