Habere göre Maliye bakanı Mehmet Şimşek, öğretmenlere ödenmekte olan eğitim öğretim tazminatında Temmuz'dan itibaren 75 TL tutarında artış yapılacağını açıklamış.

Biz ya bilmiyoruz ya da unuttuk ki sağolsun hatırlatma gereği duymuş.

Ocak'tan itibaren yapılan 75 TL tutarındaki artış ile Temmuz'dan itibaren yapılacak olan 75 TL tutarındaki artış neticesinde toplamda brüt 150 TL artış yapılmış ve bu artışlar enflasyonun üzerindeymiş.

Brüt kelimesi bir kere özenle seçiliyor.

Neden?
Asıl verileni! gizlemek için.
Brüt denilen 75 lira düşüyor 50 liraya.
Net 50 lira verdik bozdurup bozdurup harcasınlar demektense 75 lira üstüne yetmedi bir 75 daha.Bir iş gördüğünüz yok.Bu size çok mu çok.Hem enflasyon da yok.Ağlayıp durmayın.İşte size emzik.

Bankadan verilen brüt zammı almaya gittim.2 gün sonrasına gün verdiler.Tam 15 çevik kuvvetin koruduğu özel ve yüksek güvenlikli bir araba ile paranın bankaya sevkiyatı yapılacakmış.

Söylediklerine göre memura verilen her zam döneminde büyük bir iş yoğunluğu oluyormuş.Son yılların en yoğun dönemi de 2013 Ağustosunda verilen zamların ödendiği dönemmiş.

Gerçekten başlıktaki gibi yüzüm gülmekten 10 yaş gençleşti.

İyice dalga geçilir olduk.Bayram değil seyran değil.Temmuz 15 deseniz daha 1,5 ay var.Ne isterler bizden ne diye böyle açıklama yaparlar?

Bakın verdiğimiz zamlarla öğretmenler Hawai'ye mi gidiyor demek istiyorlar acaba?

Yoksa halkın gözünde zam üstüne zam alan öğretmen resmi mi ressam edasıyla işleniyor.

Bu tablo çok satıyor. Hem de peynir ekmek gibi...

Kaç saat çalışıyorsunuz? Yata yata kazanıyorsunuz edebiyatı yetmedi üstüne zam yağmuru altında sırılsıklam oldunuz demeçleri başladı.

Alın anlayacağınız bir dilde bir boşluk doldurma sorusu sorayım sizlere.
Not baremi sizden.

Bizi ne yerine koyuyorlar dersiniz?

Bizi....................yerine koyuyorlar.

Haberiniz olsun.

gönderen: dvrmbtl - kaynak: egitimhane.com