Bakan Kurum'un öne çıkan açıklamaları şöyle:

- Şu an sahada 7 bin 127 personelimiz bin 27 araçla enkaz kaldırma, hasar tespit, yardımların ulaştırılması, sağlık hizmetleri, barınma, teknik destek ve ikmal faaliyetleri kapsamında çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

- Enkazların olduğu 4 mahallede tespitlerin tamamlandığını vurgulayan Kurum, “Bayraklı'nın tamamında bugün, İzmir geneline ise önümüzdeki hafta salı gününe kadar hasar tespitlerini tamamlayacağız.

- Bugün itibariyle 61 bin 735 binada 348 bin 297 bağımsız bölümde hasar tespiti çalışmalarımızı tamamladık.

- Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık toplam 309 bina, 4 bin 425 bağımsız bölüm olduğunu tespit ettik. 3 bin 152 az hasarlı, 371 orta hasarlı binamız var. Dün Milli Eğitim Bakanımız açıkladı.

İZMİR'DE 857 OKULDAN 5’İ AĞIR, 18’İ ORTA HASARLI

- İzmir'de okullara 1 hafta daha ara verildi. Biz de bu süreçte okullarımızdaki hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız.

-  Şu ana kadar İzmir'de depremden etkilenen ilçelerimizde bulunan 857 okulumuzdan 5 tanesinin ağır, 18 tanesinin ise orta hasarlı olduğunu tespit ettik.

- Konak, Bornova, Seferihisar, Bayraklı ve Buca ilçelerinde muhtarlıkların önünde kurduğumuz koordinasyon çadırlarından başvuruları, talepleri almaya devam diyoruz.

- Toplam 3 bin 370 başvuru aldık. Gelen talepleri hızlı bir şekilde karşılıyoruz. Vatandaşlarımız yaptığımız tespitler doğrultusunda binalarına ilişkin bilgileri hasartespit.csb.gov.tr internet sitesinden alabilirler.

- Şu an için binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler. Orta hasarlı binalara güçlendirme yapılarak girilebilir.

- Ağır hasarlı binalarımızda ise boşaltılma süreçleri de kaymakamlıklar, muhtarlarımız ve güvenlik güçlerimizin yardım ve destekleriyle devam ediyor.