Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın açıklaması şu şekilde;

Yerel yönetimlerde işten atılan 5393’e tabi sözleşmeli memurların yeniden işe kavuşturulması talebinde bulunduk. 4a kadrosuna alınacak kardeşlerimizin konumuna uygun işe alınmasını talep ettik. Ek gösterge konusunda memnuniyetimiz ifade ettik. Adaletin tamamen sağlanması konusunda beklentimizi ifade etme fırsatı bulduk.

"EK BİR ZAMMIN YAPILMASI ARTIK ZARURET OLMUŞTUR"

Kamu görevlileri aldıkları ücreti kaybediyor. Verginin yüzde 15’e sabitlenmesini istedik. Büyük şehirlerde kira harcamaları zorluyor. Memur maaşlarının yükseltilmesine yönelik ihtiyacımızı talep ettik. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik. Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı. En düşük memur maaşına dikkat çekerek bu konuda adım atılması gerekliliğini ifade ettik. 

Ekonomik göstergeler sonucu asgari ücretteki iyileştirmedeki ihtiyacının burada da yapılması gerekiyor. İstiyoruz ki kamu görevlilerinin durumu görülsün. Ek bir zammın yapılması zaruret.

Temel beklentiyi asgari ücrete yapılacak olan iyileştirme açıklandıktan sonra etiketler bir anda değişti ve memur olarak ek zam bekliyoruz.