Öğretmenlik Meslek Kanunu için iptal davasını 9 Kasım’da esastan görüşmeye başlayan Anayasa Mahkemesi, dava kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve en fazla üyesi olan 3 eğitim sendikasının konuyla ilgili görüşlerini almaya karar verdiğini açıklamıştı. Bunun üzerine, Eğitim-İş’in de aralarında bulunduğu 15 eğitim sendikası, Anayasa Mahkemesi’ni “Yargının Dostları” (Amicus Curiae) olarak bilgilendirmek amacıyla ortak bir dilekçe hazırladı. 

Hazırlanan dilekçe bugün, sendika genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Dr. Murat Şen’e sunuldu. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun olgusal ve hukuki açıdan değerlendirildiği dilekçede, “Sendikalarımızın ortak kaygılarının giderilmesi, öğretmenlik mesleğinin yasal bir güvenceye kavuşturulması amacıyla; 03.02.2022 tarihli ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu ile getirilen iptali talep edilen düzenlemeler, Anayasa’ya aykırı olduğundan iptaline karar verilmesini,  Kamu yararına aykırı olan, telafisi mümkün olmayacak  sonuçlara yol açacak yasal düzenlemelerin yürürlüklerinin, iptal davası sonuçlanana kadar durdurulması arz olunur.” ifadesine yer verildi.

AYM'ye sunulan dilekçe için tıklayınız