Milli Eğitim Bakanlığının Bakan Ziya Selçuk döneminde uygulamaya koyduğu ara tatillerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ara tatilde öğretmenlere yüz yüze seminer kararı alınmasının ardından yeniden gündeme gelmesi sonrasında konuya ilişkin önemli bir açıklama da Bakan Yusuf Teki'den geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ykasım ve nisan aylarında olmak üzere yılda iki kez uygulanan ara tatillerin yerine yeni bir tatil sistemi planlanlandığını açıkladı. 

Bakan Yusuf Tekin'den ara tatillerin kaldırılacağı iddialarını destekler nitelikte açıklama. Ara tatiller kalkacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kasım ve Nisan aylarınd uygulanan ara tatillerle ilgili olarak yaptığı açıklamasında;

"Öğrencilerimizin daha verimli bir eğitim süreci geçirmesi için bazı değişikliklere ihtiyaç duyduk. Ara tatillerin kaldırılması, bu değişikliklerin başlangıcı olacak." ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız." dedi.

Bakan Tekin, konuyla ilgili tartışmalara açık olduklarını ve önerilere dayalı olarak bir tatil sistemi oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. MEB'in bu amaçla geliştirdiği yeni tatil sistemi, dijital platformlardan MEBBİS ve e-okul üzerinden gerçekleştirilecek anketlerle şekillenecek.