Diğer Baro dergilerinden farklı olarak Antalya Barosu Dergisi sadece Hukuki Akademik yazılar ile sınırlı kalmayan Kültür Sanat Tarih Siyaset popüler Hukuk ve her okuyucu kitlesine hitap eden karikatür şiir ve ilginç röportajlara yer veren bir entelektüel bir dergidir.

Dergi belirlediği bir temayı her sayıda ana konu olarak ele aldığı gibi bağımsız çalışmaları da bünyesinde barındırır. Zaman zaman Avukat olmayan Akademisyenler Hakim ve savcılar farklı konularda bir eser üreten yazarlardan da faydalanmış farklı düşüncelere saygı ile yaklaşırken Aydın Milli ve Cumhuriyetçi duruşunu da korumuştur.

Toplumun okuyamayacağı sadece Akademik Hukuki Makale ve içtihat kararları yayınlayan sıkıcı bir Akademik bülten kimliğin de olmasa da dergide çok kıymetli Hukuki makalelerde yayınlanmaktadır. Dergi Makaleleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış önemli hukuk duayenlerinden Vural Savaş gibi meşhur yazarların makalelerini övgü ile bahsettiği ve alıntı yaptığı bir yayın olmuştur.

Antalya Barosu Dergisi okullarından ücret talep etmeyen bir dergidir.

Antalya Barosu Dergisi, Antalya Barosu Yayın Kurulu Başkanı ve baş makale yazarı Av. Aydın Kayhan ÇALIŞKAN'ın da açıklamasında belirttiği üzere “Paha biçilemez değerler için ücret talep edilemez. Hava gibi Su gibi Güneş gibi Antalya Barosu Dergisi bu sebeple yıllardır ücretsiz olarak okurlarına ulaşmaktadır. Yazarlarımız kurul üyelerimiz de tamamen gönüllü olarak Onursal bir görev olarak dergimiz için çalışmaktadır."

Uzun süre Rahmetli eski Yayın Kurulu Başkanı Av. Soner Ustaoğlu zamanında yılda 5 6 sayıya kadar çıkan dergi son yıllar da yılda bir iki sayıya kadar düşmüş tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek pandemi süreci sonrasında dergi çıkarılamaz hale gelmiştir.

Antalya Barosu Dergisi'nin bu yaslı döneminde Antalya Barosu Dergisi ruhunu yaşatmak Av. Soner Ustaoğlu'nun aziz hatırasını da canlı tutmak için 2022 yılında Antalya Barosu Yayın Kurulu Başkanlığına seçilen derginin eski yazarlarından olan Av. Aydın Kayhan Çalışkan Cumhuriyet'imizin 100. Yıl özel sayısı için çalışmalara yeni ve dinamik bir ekip kurarak başlamıştır. Bu ekipte Başkan yardımcısı yazar Av. Barış konyar yazar ve mizanpaj uzmanı Dr. Av. Onur Altınkan başta olmak üzere uzman bir kadro bir yılı aşkın bir hazırlık aşamasını yılmadan aşmıştır.

Baronun tasarruf tedbirleri ve birçok imkansızlığı Kuvayi Milliye ruhu ile aşan Antalya Barosu Yayın Kurulu hem Cumhuriyet Özel Sayısını geçeli gündüzlü bir emek ile hazırlamış hem de 1990’dan 2023'ün Cumhuriyet Özel Sayısı da dahil olmak üzere tüm sayıları dijital ortamda tarama çakışması başlamışlardır. 2023 Aralık ayında Antalya Barosu İnternet sitesi içindeki bir linkten Tüm Dergi arşivini ve Cumhuriyet Özel Sayısını okumak mümkün olacaktır. 

Takdim yazılarından sonra kurul başkanı Av. Aydın Kayhan Çalışkan’ın "Ötüken’den Anadolu’ya Türk Hukuk Tarihinde kodifikasyon Çalışmaları isimli 21 sayfalık makale yine her düzeyde entelektüelin zevkle okuyacağı çeşitli doyurucu ve etkileyici yazılar ile devam etmektedir.

Cumhuriyet temalı Antalya Barosu Dergisi Cumhuriyetin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve tüm Kuvayi Milliye kahramanlarına ve Kuvayi Milliye ruhu taşıyan her Yurttaşa adanmıştır.