Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, pazar günü kış saati uygulamasına geçerken, Türkiye uygulamayı Resmi Gazete'de yayınlanan kararla kaldırdı. Buna göre, bu pazar Türkiye'de saatler geri alınmayacak.

30 Ekim pazar günü Türkiye’de kış saati uygulamasına geçilmezken, akıllı telefon, saat ve bilgisayarlarda otomatik olarak saatlerin kendini geri alabileceği konusunda uyarı yapıldı. Güncellenmemeleri halinde otomatik saat ayarlı cep telefonlarında, bilgisayarlar ve cihazlarda 30 Ekim Pazar günü saat 04.00’dan itibaren otomatik saat değişikliğiyle karşılaşıbilecek.
 
Kış saati uygulaması, akıllı telefonlarda ise otomatik olarak uygulamaya geçecek. Bu nedenle akıllı telefonlardaki otomatik saat uygulamasının kaldırılması gerekiyor.

GSM şirketleri mesaj geçti
 
Yapılması gereken, Android ve iOS işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını "otomatik"ten "manuel"e çevirerek saatleri 1 saat ileri almak. GSM şirketleri de abonelerine, "30 Ekim tarihinde kış saati uygulamasına geçilmeyecektir. Telefonunuzdaki saat otomatik olarak geri alınabilir. Saat ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririz" diye uyarı mesajı geçti.

Windows önlemini aldı

Cihaz güncellemeleri otomatik olmayan kullanıcıların bu değişimden etkilenmemek için manuel güncelleme yapmaları gerekiyor. Microsoft Türkiye, Windows kullanıcılarının bu değişimden etkilenmemesi için bir güncelleme yayınladı. Bilgisayarı otomatik güncellemelere kapalı olan kullanıcıların kış saati uygulamasından etkilenmemesi için manuel yükleme yapmaları gerekiyor. Windows 10 güncelleştirmesi almak için Windows 10 güncelleştirme geçmişi sayfası içinde listelenen en son güncelleştirmeleri yüklemek gerekiyor. Güncelleştirmeler, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Service Pack 1 (SP1), Windows 7 SP1, Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2), Windows Vista SP2 işletim sistemleri için geçerli.