Okula giden veli, Malatya Şehit Orhan Bakış Anaokulu müdürü tarafından "42 günlük ödemeyi yapmadığım için 5 yaşındaki çocuğumu okuldan attılar" diyerek tepki gösterdi.

Bu anlar veli tarafından cep telefonuna kaydedildi.

Editörün Notu:
Sosyal Ağlar başta olmak üzere, haberin yayınlanmasından itibaren okul müdürüne yönelik linç ve hakaret dolu mesajlar yağmaktadır. İddalar mutlaka ilgililer tarafından araştırılacak, soruşturma yapılacaktır ancak Okulöncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 18.Madde'yi haberimize ekleyerek yorumu sizlere bırakıyoruz.


MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 18 –

(1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir.

(2) Okul öncesi eğitim kurumlarında;

a) Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.

b) Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.

Kaynak: egitimhane.com