Hava sıcaklıkları tüm yurtta mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Önümüzdeki günlerde ülkemiz, 'Afrika sıcaklarıyla' boğuşuyor olacak. Meteoroloji Uzmanı Kenan Yüksel, Çarşamba gününden itibaren etkisi görülecek sıcaklar için vatandaşları uyardı, '10.00-16.00 saatleri arasında evden çıkmayın' dedi. Rekor sıcaklıkların beklendiği Cumartesi günü için Yüksel, mevsim normallerinin 10 derece fazlasının ölçüleceğini ifade etti.

Meteoroloji Uzmanı Kenan Yüksel, “Afrika sıcakları önümüzdeki günlerde etkili olacak. Çarşamba günü batı bölgelerinde sıcaklıklar etkisini göstermeye başlayacak. Seyreden sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerindeyken, bu sıcaklık dalgasıyla birlikte biraz daha yukarısına çıkacak. Batı bölgelerinde 34-37 derece arasında olan sıcaklıklar haftanın diğer günlerinde daha da artacak. Yurt genelinde sıcaklıklar 5 ile 10 derece arasında fazla olacak. Cumartesi günü en sıcak gün olacak. Cumartesi günü için özellikle iç bölgelerde, Batı ve Orta Karadeniz’de, İç Ege kesimlerinde mevsim normallerinin 10 derece fazlasını görülmesi bekleniyor.
 
Özellikle Ankara’da 40 derecenin üzerinde bekliyoruz. Afyon’da Kastamonu’da da bu sıcaklıklar bekliyoruz. İstanbul’da 32-34 bandında, İzmir’de 35-38 derece bandında seyredecek. Önümüzdeki günlerde bu bölgelerde yağış beklenmiyor.
 
VATANDAŞLARA UYARI
 
Yüksek konuyla ilgili son olarak, “Özellikle İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege’de rekor sıcaklıklara ulaşabiliriz. Özellikle de Cumartesi günü. Vatandaşlara 10.00-16.00 arasında, çocukların ve hastaların dışarı çıkmamasını öneriyoruz. Güney kesimlerde orman yangınlarına karşı da vatandaşların tedbirli olmasını bekliyoruz” dedi.