Çocukken sorulan sorulardan biri var ki hepimizin hafızalarındadır; 3 kere 5 kaç eder?

Keşke hep bu kadar kolay olsaydı matematik, öyle değil mi? Zaman geçti, artık geldik 7. Sınıfa. Artık daha fazla sorumluluk, daha fazla ders çalışılması gerektiği gibi birçok sorumluluğu öğrendik. Öncelikle tabii önemli olan okullarımız oldu. Matematik yazılılarımızdan yüksek not almak, bir üst sınıfa rahat bir şekilde geçebilmek için çalıştık.

Her yıl değişen sorular, değişen soru tipleri öğrencileri her ne kadar etkilese de, güzel yayınların güzel soru tipleri ile bu engel de aşılmış oldu. Berkay Yayınları, matematik konusunda hayranlık uyandıran kitaplarını çıkarmaya devam ediyor. Ders kitabında hem eğlenceli hem de öğretici birçok soruyla karşılaşırsınız. Önünde LGS gibi önemli bir dönemeci olan öğrenciler, bol soru çözerek ve disiplinli çalışarak bu yoldan da başarıyla geçecek.

Gelelim, matematik ile ilgili nasıl bir ders çalışma planı hazırlayabiliriz sorusuna. Öncelikle iyi bir liseyi kazanmak için matematik dersinde başarılı olmamız gerekiyor. 7. Sınıf matematik konularının iyi çalışan bir öğrenci için matematik dersinin hiç de zor olmadığını söyleyebiliriz. Önemli olan, bol soru çözümü ve derste öğrenilen matematik konularının tekrarıdır. LGS’de iyi bir puan alarak istediğiniz liseye yerleşmenin, iyi bir bölüm okumanın, geleceğin adımlarının matematik dersinden geçtiğini unutmayın. Bu nedenle siz değerli öğrencilerinin matematik dersine nasıl çalışması gerektiğine, bu dersi en güzel şekilde başarmak için neler yapılabilir, birlikte göz atalım:

MATEMATİKTE BAŞARILI OLMANIN TEMEL TAŞLARI

  • Dersi derste dinlemek

  • Okuldan sonra, gün içinde işlenen konuları ertesi güne bırakmadan akşam tekrar edilmeli

  •  Farklı kaynaklardan da bol bol soru çözülmeli.
  •  Matematik dersinde çözülen sorulardan farklı soruların çözümü
  • 7.Sınıf Matematik Ders Kitaplarındaki alıştırma, değerlendirme sorularını zamanında çözmek
  • Anlaşılmayan soruyu kesinlikle öğretmenlere sormak
  • Youtube’den ders anlatımı seviyenize uygun birkaç öğretmen takip edin. Ve yeni konular işlenmeden önce bu öğretmenlerden gerekirse konuyu dinleyin.
  • Bildiğiniz bir konuyu eksiği olan arkadaşlarınıza anlatın, hem bir kişiye katkı sunmuş olacaksınız, hem de çok daha kalıcı öğrenmiş olacaksınız.

Emin olun, böyle bir planlamada matematik dersinde başarısız olmanız neredeyse imkânsız. Aslında matematik sadece bir ders olmayıp bir yaşam biçimi. Tabi bunun ne anlama geldiğini ilerleyen yıllarda anlayacaksınız. Kısaca matematiğin hayatımızın her alanında olduğunu unutmayın. Bu nedenle sadece LGS’de başarılı olmak ya da iyi bir üniversite okumak değil, hayatımızda kullanacağımız her alanda sayısal mantığın olduğundan matematik dersine ayrı bir özen göstermelisiniz.