Bilecik'te yatılı bir okulun yatakhanesinde kalan 3 öğrenci korona virüs (Covit19) testleri pozitif çıkınca bir sınıf karantinaya alındı.

Bilecik merkez Beşiktaş Mahallesi Okullar mevkiinde Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi yatakhanesinde kalan öğrencilerde korona virüs (Covit19) belirtileri gözüktü. Okul yönetimi hemen bu öğrencilere PCR testi yaptırdı. 3 öğrencinin testi pozitif çıkınca sınıf öğrencileri karantinaya alındı. Öğrenciler evlerine gönderilirken, 14 gün boyunca uzaktan eğitim alacakları bildirildi.

Yüz yüze eğitimde karantina haberinin geldiği ilk il Bilecik oldu. Merkeze bağlı Vezirhan Beldesinde eğitim veren Vezirhan Ortaokulu’nda eğitim gören 6’ıncı sınıf öğrencilerinin 2’nin PCR testi sonuçları pozitif çıktı.

23 öğrencisi bulunan sınıf hemen karantinaya alınırken, evlerine gönderilen öğrencilerin 14 gün boyunca uzaktan eğitim alacakları bildirildi.

 

Sivas’ta okulda çıkan covid vakaları nedeniyle sınıf karantinaya alındı!

Sivas merkez Gültepe Mahallesi Okullar bölgesinde bulunan Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi’de öğrencilerde korona virüs (Covit-19) belirtileri gözüktü.

Okul yönetimi hemen bu öğrencilere PCR testi yaptırdı. Önce 1 daha sonra 2 toplamda aynı sınıfta 3 öğrencinin testi pozitif çıkınca sınıfın tüm öğrencileri karantinaya alındı.

Sınıftaki tüm öğrenciler evlerine gönderilirken, bu öğrencilerin 14 gün boyunca uzaktan eğitim alacakları bildirildi.

Bu sınıfta derse giren öğretmenlerin ise 14 gün boyunca günde 2 defa semptom sorgulaması yapılarak ateşlerinin ölçüleceği ve yüzyüze eğitime diğer girdiği sınıflarda devam edeceği belirtildi.

 

Denizli'de 6 okulda görüldü

Denizli’de Şemikler Ortaokulunda 7. sınıf şubelerinden birinde 2 öğrencinin corona virüsü belirtileri göstermesi üzerine PCR testi uygulandı. Öğrencileri pozitif çıkması sonucu sınıf karantinaya alındı. Karantinaya alınan sınıfta eğitim ise uzaktan devam ediyor.

Denizli genelinde karantinaya alınan okul sayısı ise 4’ü lise, 2’si ortaokul olmak üzere toplamda 6 oldu.

 

Erzincan'da bir sınıf karantinaya alındı

Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf da okuyan 2 öğrencinin PCR testinin pozitif çıkması sonucunda sınıfta bulunan tüm öğrenciler evlerinde karantinaya alındı.

Öğrenciler, hijyen kurallarına dikkat edilerek okul çıkışında velilerin gözetimi altında evlerine gönderilirken, sınıf ise dezenfekte edildi. 

Yakın temaslı öğrencilerin 14 gün boyunca karantinada kalacakları bildirilirken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için konu hakkında tüm tedbirleri aldı. 

Ayrıca okulda eğitim vermeye devam eden öğretmenlerin ise karantinaya alınmadığı öğrenildi.

 

Konya'da yüz yüze eğitime ara

Konya'nın Beyşehir ilçesi Sağlık Meslek Lisesi'nde 2. sınıfta 2 öğrencide koronavirüse rastlanması sonucu o sınıfta eğitime 27 Eylül'e kadar ara verildi.