MEB takvimine göre, İller Arası Mazerete Bağlı Yer Değiştirme ikinci aşama olan tercih başvuruları 31 Temmuz 2025 tarihinde başladı. Başvurular, 5 Ağustos 2025 Salı günü saat 16.00’ya kadar devam edecek.

 

TERCİH TAKVİMİ VE AŞAMALARI

  • Tercihler  31 Temmuz – 5 Ağustos 2025 tarihleri arasında yapılacak.
  • İlk aşamada onayı alınmış öğretmenler, tercih ekranı üzerinden istedikleri eğitim kurumlarını seçebilecekler.
  • Başvurular, elektronik ortamda doldurulacak form ile mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak
  • Gerekli belgeler eğitim kurumu müdürlüklerine teslim edilecek.
  • Mazeret grubu atamalarında öğretmenlerin puan üstünlüğü esas alınacak.
  • Hizmet puanı eşit olan adaylar arasında ise sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresine ve mesleğe başlama tarihine bakılacak. Eşit çıkması durumunda atama bilgisayar kurasıyla belirlenecek.
  • Öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu ilde tercih ekranında açılan tüm eğitim kurumlarını seçebilecekler.
  • Atama sonucunda kadrosu boşalmayan okullara yapılan tercihler geçerli sayılmayacak.

 

ATAMA TAKVİMİ

  • Atamalar, 6 Ağustos 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
  • Sonuçlar aynı gün personel.meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.
  • Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 7 Ağustos 2025 Perşembe günü yapılacak.

 

Başvuru için Tıklayınız.