Sonuçların bu zamana kadar açıklanmama sebebini Kredi ve Yurtlar Kurumu cevaplamasa da, 8 Kasım tarihinde kendi İnternet adresinde resmi bir açıklama yaptı. Sonuçların E-Devlet ve Yurtkur sayfasında görüleceğini söyleyen kurum, çok önemli bir uyarıda bulundu. 
 
KYK burs başvuru sonuçları 36 gündür açıklanmamasından ötürü üniversite öğrencileri sosyal medyada şikayetlerini dile getiriyorlar. Kredi ve Yurtlar Kurumu bu şikayetler doğrultusunda kendi internet adresinde "resmi bir açıklama" yaptı. Net bir zaman vermeyen kurum, en kısa zamanda ifadesini kullandı. Kurum iki konuya dikkat çekti. Sonuçlar nerede gözükecek ve taahhütname onayı. Kurum sonuçlar için iki sayfayı gösteriyor: E-Devlet ve Yurtkur sayfası. Taahhütname onayı için E-Devlet sitesine girilmesi gerekiyor. 
 
Taahhütname onayı nasıl yapılır? Kurum şunu diyor: Sonuç ekranında tahsis edilen burs/kredi imkânından faydalanmak için e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapılması zorunludur. Eğer öğrenci taahhütname onayını yapmazsa ne olacak? Kurum uyarıyor: Taahhütname onayı yapmayan öğrenci sisteme dahil olmayacağından ertesi yıl yeniden burs/kredi için başvurabilir.