Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarında da "süreç odaklı ölçme" kapsamında "bütüncül eğitim yaklaşımı" benimsendi.
 
Böylece, derslere yönelik sonuç hakkında bilgi veren ancak öğrencilerin süreç içindeki gelişimlerine dair bilgileri içermeyen karne uygulaması yerine, TYMM'nin uygulandığı ilkokul birinci sınıflarda, öğrencilerin sosyal-duygusal öğrenme becerilerini de içeren "gelişim raporu" uygulamasına geçildi. 

Yarıyıl tatili öncesi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine karne yerine gelişim raporu verilecek.
 
İlkokul birinci sınıf öğrencilerine, sonuç odaklı karne yerine öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal ve fiziksel açıdan bir bütün olarak gören "bütüncül eğitim yaklaşımı" doğrultusunda hazırlanan "gelişim raporları" verilecek.
 
Karne yerine hazırlanacak bu raporda, öğrencilerin öğrenme çıktıları ve süreç bileşenleri dikkate alınacak. TYMM'de yer alan sosyal-duygusal beceriler de gelişim raporlarına yansıtılacak.
 
Velilere somut öneriler sunulacak
Böylece velilere, öğretmenlerin değerlendirme süreçlerinde dikkate aldığı gelişimsel ölçütler ile çocukların kaydettiği ilerleme hakkında rehberlik sağlanacak. Gelişim raporlarında öğrencilerin gelişimlerinin desteklenmesi için velilere somut öneriler sunulacak.
 
İlkokul birinci sınıf öğrencilerinin gelişim raporları ilk kez, 17 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatilinde verilecek. Ayrıca "e-Okul" üzerinden velilerin de erişimine açılacak.