Balıkesir'in Edremit ilçesinde, sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşım sonrasında hakkında adli işlem başlatılan ortaokul resim öğretmeni, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Sanal Devriyede Tespit Edildi
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Edremit Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, internet ortamında gerçekleştirdikleri sanal devriye faaliyetleri sırasında dikkat çekici bir hesap belirledi. Yapılan incelemelerde, BARYEK kullanıcı adıyla Instagram üzerinden herkese açık şekilde paylaşılan içeriklerin suç unsuru taşıdığı değerlendirildi.
Suçlamalar Neler
Ekiplerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda, ilgili paylaşımın Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama ve Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a Muhalefet suçlarını kapsayabileceği kanaatine varıldı. Durum derhal nöbetçi cumhuriyet savcısına aktarıldı.
Evinde Arama Yapıldı
Cumhuriyet savcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, hesabın sahibi olan ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 75. Yıl Ortaokulu'nda resim öğretmeni olarak görev yapan 48 yaşındaki F.Ç. tespit edildi. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda bir adet cep telefonu ile bir adet dizüstü bilgisayara inceleme amacıyla el konuldu.
Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi
Gözaltına alınan öğretmen F.Ç., emniyetteki ve savcılıktaki sorgularının tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Hakimlik, şüphelinin tutuklanmasına karar vererek cezaevine gönderilmesini kararlaştırdı.
Konuyla İlgili Sık Sorulan Sorular
1. Olay hangi il ve ilçede meydana gelmiştir?
Olay, Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleşmiştir.
2. Tutuklanan kişinin mesleği nedir?
Tutuklanan şüpheli, bir ortaokulda resim öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
3. Soruşturma hangi gerekçeyle başlatılmıştır?
Soruşturma, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların suç unsuru içermesi gerekçesiyle başlatılmıştır.