Şiddete karşı, öğretmenler okula siyah giyerek ve kokart takarak gidecekler

Eğitim-İş Sendikası açıkladı: Öğretmenler şiddete karşı okula siyah giyerek ve kokart takarak gidecekler

SENDİKA - 07-05-2024 22:57

Irak uyrukulu lise öğrencisi 17 yaşındaki Y.K., disiplin suçları sonucu okuldan atıldı. 5 ay sonra okula gelen Y.K., Okul müdürü Oktugan'ın odasına girerek silahla 3 el ateş ettikten sonra kaçtı. Y.K. öldürdükten sonra da sosyal medyada içinde ''kafasına sıktım'' sözü geçen şarkı paylaştığı ortaya çıktı. Emniyet güçleri tarafından Iraklı öğrenci Y.K. kısa süre sonra yakaladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim OKTUGAN yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Son günlerde yaşanan öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına sessiz kalınması sonucu bu vahim olay yaşandı.

İLK TEPKİ EĞİTİM İŞ'TEN: ÖĞRETMENLER OKULA SİYAH GİYEREK GİDECEKLER

Sendikanın açıklaması şöyle;

"Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz, 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. 

Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz."

 

İlgili Haber: Öğretmene şiddete dur demek için sendikalardan peş peşe iş bırakma kararı
Günün Diğer Haberleri