Okulda görev yapan öğretmen İsa Aras Mersinli'yi anlattı

Okulun sosyal bilimler öğretmenlerinden İbrahim Huylu, okulu kana bulayan İsa Aras Mersinli'yi anlattı. Katliam öncesi katilin kendisi için kullandığı terim ortaya çıktı.

GÜNDEM - 17-04-2026 11:43

Okulun sosyal bilimler öğretmeni İbrahim Huylu, saldırganın davranışlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Öğrencilerinden olan saldırgan çocuğun İngilizce “school shooter” diye bir terim kullandığı duyduğunu ifade etti.

Öğretmen, öğrencisinin bu ifadeyi kullandığını duyduğunu ve bunun ciddi bir uyarı işareti olduğunu belirtti.

Huylu "İngilizce o kavramı bilmiyorum ama okul avcısı anlamında bir sözcük kullanıyormuş. Kimseyle muhattap olmazdı. Bu yıl 3 arkadaş daha yanında olduğu söyleniyor.

Hiç arkadaşı olmazdı bu çocuğun. Babayı görmüştük babanın emniyetçi olduğu söyleniyor. Uzaktan bir görüşmemiz oldu. Çocuk üzerinde etkili değildi. Çocuk babanın üzerinde etkiliydi. Bu izlenimi edindik.

Ben sosyal bilimler 5. sınıf öğretmeniyim. Vefat eden çocukların öğretmeniyim" dedi.

 Soruşturma ve Güvenlik Tartışmaları

Uzmanlar, saldırganın kullandığı ifadelerin önceden fark edilmesi halinde saldırının önlenebileceğini vurguluyor.

Eğitim sendikaları, öğretmenlerin öğrencilerdeki davranışsal değişimleri daha dikkatle takip etmesi gerektiğini belirtti.

Emniyet yetkilileri, saldırganın sosyal medya hesaplarında da benzer ifadeler kullandığını açıkladı.

İbrahim Huylu’nun açıklamaları, saldırganın önceden verdiği işaretlerin göz ardı edildiğini ortaya koyuyor.

Bu olay, Türkiye’de okul güvenliği ve öğrencilerin psikolojik takibi konusunda yeni politikaların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini gösteriyor. (NTV-MSN)

Günün Diğer Haberleri