Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair yalanlar ve gerçekler

Öğretmenlerin kendilerine dayatılan tepeden inme meslek kanununa ve onun akıl almaz uygulamalarına karşı tek yürek olup gösterdiği güçlü tepki sonrasında basına konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hatasından dönmek yerine gerçekleri çarpıtan açıklamalarda bulunmuştur.

SENDİKA - 15-08-2022 11:33

Eğitim İş'ten yapılan açıklamanın devamı şöyle:

Meslek kanununa ilişkin ilk günden beri en güçlü karşı çıkışı sergileyen ve kanunun olası tahribatlarını defalarca anlatan Eğitim-İş olarak Bakan Özer’in gazeteci Fatih Altaylı’ya verdiği demeçteki manipülasyonları deşifre etmek boynumuzun borcudur.  

 

Yalanlar ve gerçekleri yan yana sıralayacak olursak:

 

- Bakan Özer, öğretmenlerin bir sınava tabi tutulması yerine lisansüstü ve doktoraya yönelmelerini sağlama fikrine sendikaların karşı çıktığını iddia etmiştir.

Bakan bu diyaloğu hayal dünyasında mı yaşamış yoksa her zamanki gibi konuyu sadece yandaş sendikalarla mı konuşmuştur bilemiyoruz ancak Eğitim-İş’in böyle bir tutumu olmamıştır. Eğitim-İş her zaman lisansüstü ve doktoraya yönelen öğretmenlerin teşvik edilmesi gerektiğini savunmuş, sadece bu yapılırken eşit işe eşit ücret ilkesinin çiğnenmemesi gerektiğine dikkat çekmiştir. Ayrıca daha önce notunu düştüğümüz üzere; bu yöntemde akademiye yönelmeyecek ya da çeşitli nedenlerle yönelemeyecek eğitim emekçilerinin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi elzemdir.

 

Günün Diğer Haberleri