Öğretmenlerin 2024 Haziran Seminerleri yüz yüze mi olacak? Seminer konuları belli oldu mu?

2024 yılı haziran mesleki eğitim semineri yüz yüze mi uzaktan mı olacak? Haziran seminerde öğretmenler hangi eğitimi görecek?

ÖĞRETMEN - 06-05-2024 01:52

2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesine bir aydan biraz daha fazla bir zaman kaldı. Eğitim öğretim yılının bitmesiyle birlikte öğrenciler karnelerini alacak ve öğretmenler için haziran dönemi seminerleri başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, öğretmenleri haziran ayında mesleki eğitime tabi tutacak. Her yıl Okullarda karnelerin verilmesinin ardından öğretmenler mesleki eğitime alınıyor. Öğretmenler haziran ayında iki hafta boyunca seminer programına katılıyor.

 

Haziran öğretmen semineri yüz yüze mi online mi olacak?

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan koronavirüs Pandemi nedeniyle seminer çalışmalara uzaktan eğitim yöntemiyle online olarak yapılıyordu. Ancak bu yıl Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eylül ayında yaptığı açıklamaya dayanılarak bakanlığın seminerleri yüz yüze yapması bekleniyor.

 

Haziran öğretmen semineri be zaman başlayacak?

2024 yılı haziran Öğretmen seminerleri karneler verilmesinin ardından 17 Haziran 2024 tarihinde başlayacak. Ancak 17-18-19 Haziran 2024 tarihleri Kurban Bayramı'na denk geliyor. Bu nedenle öğretmenler pazartesi-salı ve çarşamba günleri resmi tatilde olacak.

Hükümetin 17-21 Haziran tarihleri arasındaki İki mesai gününü de tatile eklemesi bekleniyor. Böylece öğretmenlerin birinci hafta semineri bayram tatili nedeniyle yapılmayacak.

 

Öğretmenler ikinci hafta Seminerine aktif olarak katılacaklar.

Bayram tatili Olması ve ve çok sayıda öğretmenin aile ziyareti için memleketine gitmiş olma ihtimali nedeni ile öğretmenlerin haziran seminerinin online yapılması da gündeme gelebilir. Ancak bakanlığın bu yönde almış olduğu da bir karar bulunmuyor. Bayram tatilinin ardından 24-28 Haziran tarihleri arasında öğretmenlerin seminer programına alınması bekleniyor.

 

Öğretmenler haziran seminerde hangi konularda eğitim alacak?

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen seminer programı çerçevesinde mesleki eğitime alınacaklar. Her yıl mesleki eğitimlerin konusu ihtiyaca göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca il milli eğitim müdürlükleri de yerel düzeyde gündeme gelen ihtiyaçlar doğrultusunda seminer konuları belirleyebilmektedir.

2023-2024 eğitim öğretim Yılında yaşanan sorunların çözümüne yönelik seminerler milli eğitim müdürlükleri tarafından uygulamaya konulacak. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni müfredatın içeriği ve uygulamaya yönelik yöntemlere ilişkin ipuçları da haziran seminerinde öğretmenlere sunulması beklenen konular arasında.

Özellikle yeni müfredat doğrultusunda öğretmenlerin yeni ölçme ve değerlendirme yöntemlerine yönelik hazır hale getirilmesi için seminer konuları arasında bu eğitimlerin de yer alması bekleniyor. 

Milli Eğitim bakanlığı MEB, şu ana kadar seminer ile ilgili ilgili herhangi bir yazı yayınlamadı. Bakanlık tarafından bir yazı yayınlanması durumunda sitemizden sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Kaynak: ogretmenlersitesi.com

Günün Diğer Haberleri