Alım gücü hızla düşüyor, memur ek zam bekliyor

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı yüksek enflasyon ortamı yoksulluk ve açlık riskini büyütmeye devam ediyor. 14 Mayıs seçimleri öncesi en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılacağının açıklanmasının ardından alım gücü iyice düşen kamu emekçileri de zam talep ediyor.

ÖĞRETMEN - 30-03-2023 10:43

AES ve BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ en düşük emekli maaşının artırılması düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak kamu çalışanlarının ücretlerinin de artırılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamaları şöyle;

En düşük emekli aylığının 7500₺ olmasını da içeren kanun teklifi TBMM'ye sunulmuş.Torba kanuna baktığımızda;

Hakim ve savcılar için ek tazminat artışı, en düşük emekli aylığını 7500₺, var olan bayram ikramiyelerinin 2000₺, uzman tabip ve uzman diş hekimlerine ilave ödemeler içermektedir.

En düşük emekli aylığının artırılması yetmez, alım gücünün bu kadar azaldığı bir dönemde tüm emekli ve çalışanların ücretleri artırılmalıdır.

Emekli ücretleri açlık sınırının dahi altında, ortalama memur maaşı 12 bin ₺ iken tüm çalışan ve emeklilerin gelirlerini artıracak adımlar atılmalıdır. İkramiye almayan tek kesim olan memurlar da bu düzenlemeye dahil edilerek ikramiyeden yararlanmalıdır.

Günün Diğer Haberleri