Ziya Selçuk'tan Lise Sınavları ve Öğretmen Atamaları Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerde yapılacak sınavlara ilişkin soruyu yanıtladı. Öğretmen atamaları ile ilgili açıklmalar yaptı.

ZİYA SELÇUK - 25-02-2021 20:20

Ziya Selçuk'tan Lise Sınavları ve Öğretmen Atamaları Açıklaması

Liselerde yapılacak sınavlara ilişkin soruyu yanıtlayan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim bilimciler, il müdürleri ve okul müdürleri ile sürekli istişare halinde olduklarını ifade etti.

Lise Sınavları
Lise öğrencilerine karne verebilmeleri için not da vermeleri gerektiğini anlatan Selçuk, bu çerçevede Mart ayı sonuna kadar illerin risk değerlendirmesine bakılacağını ifade etti. Bakan Selçuk, şunları söyledi: "Biliyorsunuz, yerinde karar diye bir şeyden söz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan toplantıda yerinde karar konusunda tüm bakanlıklara verilen görevler var. Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzıssıhha kurulu, valilerin gözetiminde, o ille ilgili özel kararlar verebilir. Yani 'Burada çok yüksek risk var, biz bu hafta sınav yapmayalım, bu hafta okulu açmayalım, açalım.' diyebilir. Genel prensipler konusunda standartlarımız var. Ama illerin vaka sayısı anlamındaki durumu, illerde hıfzıssıhha kurulu tarafından yönetilecek ve bu kurul, 'Bir ilde hiç vaka yok ya da çok az, biz okullarımızı şu kademelerde açıyoruz.' diye karar verebilir ama başka bir il de diyebilir ki 'Bizim ilimizde çok yüksek risk var, bu hafta açmıyoruz, iki hafta açmıyoruz.' ve bu süreçte de biz okulların açılma durumuna göre onların sınavlarını erteleyeceğiz."
 
Öğretmen Atamaları

Bakan Selçuk, öğretmen atama takvimiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü aktararak şu değerlendirmeyi yaptı:  "Dün bir toplantı yaptık, hemen önümüzdeki aylarda kısa bir zamanda bu takvim nasıl olacak ve nasıl işleyecek? Bu çalışmayı Personel Genel Müdürlüğümüz taslaklar hâlinde bize getirdi. Elimizde iki taslak var, bunlardan hangisini ne şekilde değerlendirelim, Ankara'ya döndüğümde tekrar ekiple bunu konuşup atama takvimini ilan edeceğiz. Daha fazla öğretmen ataması olması gerektiğini, net söylüyorum. Haklılar, hayalleri var, gelecek beklentileri var; ev kuracaklar, aile kuracaklar, evlenecekler bunun farkındayız. Ekonomik imkânlar çerçevesinde de ilgili bakanlıklarla yapılan değerlendirmeler sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı. Temennimiz, çabamız bunun daha da yükselmesi yönünde."

MEB

DİĞER HABERLER
Ziya Selçuk'un okuluna soruşturma

Ziya Selçuk'un okuluna soruşturma

12-01-2023 - ZİYA SELÇUK

İmajında radikal bir değişiklik yapan Ziya Selçuk'tan mesaj var!

İmajında radikal bir değişiklik yapan Ziya Selçuk'tan mesaj var!

13-09-2021 - ZİYA SELÇUK

Ziya Selçuk'tan mesaj var!

Ziya Selçuk'tan mesaj var!

22-08-2021 - ZİYA SELÇUK

Görevden ayrılan Ziya Selçuk'tan teşekkür mesajı

Görevden ayrılan Ziya Selçuk'tan teşekkür mesajı

06-08-2021 - ZİYA SELÇUK

Yeni İddia: Ziya Selçuk Odasını Boşalttı

Yeni İddia: Ziya Selçuk Odasını Boşalttı

05-08-2021 - ZİYA SELÇUK