2022’nin son günleri geldi ve gözler 2023’e çevrildi. Tahminlere göre 2022’nin son günü olan 31 Aralık’ta ve 2023’ün ilk günü olan 1 Ocak’ta Türkiye adeta bahardan kalma günler yaşayacak.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİ AŞACAK

Doğu Anadolu Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri hariç birçok bölgede hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ciddi oranda üzerinde seyredecek. 31 Aralık günü İstanbul’da 13, İzmir’de 18, Ankara’da 9 derecelik bir sıcaklık bekleniyor

1 Ocak’ta da hava sıcaklıklarında önemli bir değişim ya da yağış beklenmiyor. Akdeniz sahillerinde hava sıcaklıkları 20 dereceye ulaşacak, yılın ilk günlerinde kış mevsiminden uzak günler yaşanacak.


BUGÜN YER YER YAĞIŞ ETKİLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün:

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmurlu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.