Sunmuş olduğu yüksek performans ve enerji tasarrufu sayesinde geniş kesimler tarafından tercih edilen yerden ısıtma sistemleri pek çok alanda ısıtma ihtiyacının en iyi şekilde karşılanmasına yardımcı oluyorlar. Zeminde kullanıldıkları için ısının dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağladıkları gibi aynı zamanda da alanda daha geniş hareket imkânı sunan yerde ısıtma sistemleri hakkında bilgi:

Yerden Isıtma Yöntemi Nedir?

Yerden ısıtma ya da alttan ısıtma yöntemleri kendi içinde sulu yerden ısıtma, elektrik kablolu yerden ısıtma ve karbon filmden yerden ısıtma olarak üçe ayrılan ısıtma yöntemleridir. Temel çalışma prensipleri ısı kaynağından elde edilen ısıyı, döşeme yapılmış alanının geneline homojen bir şekilde dağıtmak ve böylece tüm alanın en iyi şekilde ısınmasını sağlarken, bir taraftan da enerji tüketimini düşürmektir.

Kullanılan alanlara göre farklılık gösteren yerden ısıtma sistemlerinin tercihinde bulunurken ise sistem kurulacak alanın büyüklüğü, zemin yapısı, bina yapı elemanlarının durumu gibi etmenler göz önünde tutulmaktadır. Ancak yerden ısıtma sistemleri her türlü zemine rahatlıkla döşenen ve uzun ömürlü kullanım sunan yapıda oldukları için hem kısa hem de uzun vadede getirisi çok fazla olan sistemlerden olmaktadır. Bu bakımdan yerden ısıtma sistemlerinin yakından tanınması yararlı olacaktır.