Şirket, kısa bir süre önce yayınladığı güncelleme ile işletim sistemine Akıcı Tasarım (Fluent Design) tasarım dilini getirmişti. Microsoft, şimdi de Windows 10 simgelerini güncelleme kararı aldı. Şirket tarafından böyle bir karar alınınca, Windows 10 hayranları için büyük bir fırsat doğmuş oldu.

Yeni Windows 10 tasarımı birçok detayı değiştiriyor

Usta bir tasarımcı, Microsoft'un Akıcı Tasarım dilini ve yeni Windows 10 simgelerini, Windows 10X işletim sisteminin arayüzü ile birleştirdi. Hatırlayacağınız üzere Windows 10X daha çok katlanabilir cihazlar için kullanılacak.

Ortaya çıkan tasarımda; arama, görevler, notlar ve son dosyalar için çeşitli bölümler içeren, daha kavisli hatlara sahip bir Başlat Menüsü görülüyor. Başlat Menüsü'nün üst kısmında hava durumu ve ayarlar seçeneği de bulunuyor.

Windows 10X'ten alınan Başlat Menüsü'nde ayrıca Microsoft'un kısa bir süre önce ortaya çıkardığı yeni Windows 10 simgelerinin Akıcı Tasarım efektlerine dokunan yeni uygulama simgeleri bulunuyor. Ortaya çıkan yeni tasarım, uygulamalar için yeni bir açılış ekranı da işaret ediyor. Windows 10'un Hava Durumu uygulaması için de örnek tasarım hazırlanmıştı. Sizler bu yeni Windows 10 tasarımı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz. (tamindir)