Dünya genelinde milyarlarca aktif kullanıcısı bulunan mesajlaşma programı WhatsApp, türlü yeniliklerle kullanıcılarına daha kullanışlı bir platform hazırlamaya çalışıyor. Son gelen özellikler de kullanıcıların uzun süredir beklediği özelliklerden 4 tanesiydi.

Gelen son dakika bilgilerine göre WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla kullanıcıları heyecanlandırdı.

Mesajlara Emoji Bırakma

Kullanıcıların uzun süredir beklediği özelliklerden bir tanesi de buydu. Yapılacak yeni güncellemeler ile mesajlara emoji bırakılacak. Instagram ve Messenger uygulamasında bulunun bu özellik artık WhatsApp’ta da olacak. Aşağıdaki ilk görselde eski uygulamalarda mesajlara emoji gönderme olayı ve yeni güncelleme ile mesajlara emoji gönderme olayına şahit olacaksınız. Şu an için açıklanan altı farklı emoji var ve bu emojilerin öncelikle gruplarda kullanılabileceği ifade ediliyor. Ancak kısa süre sonra özelliğin tüm sohbetlere gelmesi bekleniyor.

Eski Özellik

 

Yeni Özellik

 

Çoklu Grup

WhatsApp, bu duyuruyu yeni 'WhatsApp Communities' isimli özelliği ile beraber duyurdu. Bu özellikte ise artık çok sayıda grup tek bir çatı altında toplanabilecek ve buradan yönetilebilecek.

Yeni kurulacak grup sisteminde ‘çoklu grup’larda bir admin bulunacak ve bazı yetkilere sahip olacak. Admin guruptaki mesajları silme yetkisine de sahip olacak

32 Kişiye Kadar Sesli Arama

Bir diğer özellikte sesli arama sayısının arttırılması konusu. Yeni gelecek güncelleme ile 32 kişiye kadar sesli arama özelliği eklenecek.

Dosya Gönderme Boyutu

Belki de hayatımızı en çok kolaylaştıracak özelliklerin başında geliyor. Önceleri uygulama üzerinden dosya gönderme sınırı çok daha düşüktü. Bu durum gönderilecek dosyaların tamamının gitmemesine ve bozuk bir formatla girmesine neden oluyordu. Yeni iyileştirmelerle artık WhatsApp üzerinden 2 GB’a kadar veri paylaşımına imkan sağlanacak.

Özelliklerin önümüzdeki aylarda yavaş yavaş tüm kullanıcılar için dağıtılmaya başlanacağı ifade ediliyor.