VPN İle İnternet Hızını Artırmak Mümkün Mü?

Bir VPN kullanmak size birçok güvenlik ve gizlilik avantajı sağlar. Ancak bazı durumlarda internet hızınızı da artırabileceğinizi biliyor muydunuz? Çoğu kullanıcı, VPN hizmetlerinin internet hızlarını yavaşlattığını düşünüyor. Bu çoğunlukla doğrudur; Şifreleme ve proxy sunucuları yüzünden en sağlıklı bağlantılar bile bir miktar hız kaybı görecektir. Ancak bazı durumlarda bunun tersi de olur; Birçok kullanıcı interneti hızlandırmak için VPN kullanabilir.

VPN Kullanmak Hızımı Azaltırsa Ne Olacak?

VPN kullanırken internet hızınız biraz yavaşlayabilir. Bu tamamen normal bir durumdur. Ancak bu düşüş beklenenden fazla ise bir sorun oluşmuş olabilir. Peki bu durumlarda internet hızınızı artırmak için ne yapabilirsiniz? Bir sonraki başlıkta bunun cevabı var.

Hangi Ülkeden Bağlanıyorsunuz?

Dijital bir dünyada yaşıyoruz ve bazen internet trafiğimizin gerçek yani fiziksel  olduğunu unutuyoruz. Diyelim ki Türkiye'deki bir kullanıcı Avustralya'daki bir ZoogVPN sunucusuna bağlanıyor ve bu bağlantı üzerinden bir Türk web sitesine erişmeye çalışıyor. İletişim talepleri önce Türkiye'den Avustralya'ya, ardından Avustralya'dan Türkiye'ye gönderilmektedir. Doğal olarak, bu kadar uzun bir yolculuk biraz yavaşlamaya neden olur. Daha yakın bir ülkedeki bir VPN sunucusuna bağlanarak bunun neden olduğu yavaşlamayı azaltabilirsiniz. Her zaman bir miktar hız kaybı olacaktır, ancak fiziksel mesafe ne kadar kısa olursa kayıp o kadar az olur.

Ne Tür Güvenlik Özelliklerini Kullanıyorsunuz?

ZoogVPN, kullanıcılarını korumak için birçok farklı güvenlik özelliği sunar. Bunlar, VPN kullanımınızı maskeleyebilecek "gizli" bağlantıları içerir. Bu tür bağlantılar, Çin Halk Cumhuriyeti gibi ulusal güvenlik duvarlarının kullanıldığı bölgelerde bile VPN kullanmaya devam etmenizi sağlar. Ancak bu özellik bağlantınızı iki kez şifreler ve daha da yavaşlatır. Bu, Onion Over VPN gibi en iyi gizlilik  özelliklerimiz için de geçerlidir. Böylece daha fazla mahremiyet elde edersiniz, ancak bunun bir bedeli vardır: internet hızınız normal bir VPN kullanımına göre daha fazla düşer. Bu nedenle, internet hızınızı artırmak istiyorsanız bu ek güvenlik özelliklerini kullanmayın.