Uzmanı açıkladı: Altın alınmalı mı satılmalı mı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz aylarına doğru girilirken altın fiyatları için kritik seviyelere dikkat çekti. Altında yükselişlerin başlayacağını belirten İslam Memiş, Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte altın için geri bir alım fırsatı olarak gördüğünü açıkladı.

EKONOMİ - 24-04-2022 15:27

Uzmanı açıkladı: Altın alınmalı mı satılmalı mı?

Haftaya hareketli başlayan altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Piyasalar 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fed toplantısına odaklandı. Buradan çıkacak olan karar ise altındaki rüzgar yönünü yeniden belirleyecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise "Altın fiyatları düşecek mi? Gram altın yükselecek mi?" sorularını cevapladı. Yatırımcılar için altındaki alım fırsatını da açıklayan İslam Memiş, tarih vererek kritik tarihi açıkladı.

 

ALTIN HANGİ SEVİYEDEN ALINIR, SATILIR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın fiyatları yükselecek mi? Fiyatlar tekrardan yükselecek mi? Altın alınmalı mı satılmalı mı?" sorularını cevapladı. İşte İslam Memiş'in açıklamaları;

 

"ULUSLARARASI PİYASALARDA ALTIN DEĞER KAZANIYOR"

Altının küresel piyasalarda tekrardan değer kazandığını belirten İslam Memiş, "Ons altın, merkez bankalarının faiz artırma sürecine rağmen, küresel büyüme endişeleri, enflasyon, ve Çin tarafındaki Covid-19 tedbirlerinin etkisiyle güvenli liman gömleğini tekrar giydi. Yani uluslararası piyasalarda altın değer kazanıyor.

Burada kısa ve orta vadeli olarak gram altın ve ons altın için ayrı ayrı değerlendirme yapmalıyız. Şimdi altın fiyatları için yükselişi konuşurken ons altın tarafındaki yükselişler dikkat çekici. 1.980-1.995 dolar bant arasında geziniyor." dedi.

 

"FED ONS ALTINI BASKI ALTINDA TUTUYOR"

Fed faiz kararının ons altındaki fiyat artışını baskıladığını belirten Memiş, "Ons altın 2.000 dolar seviyesinin üzerinde çok duramıyor. Çünkü Mayıs ayının ilk haftasında Fed faiz kararı var. Muhtemelen tekrar bir baskı gelebilir burada." ifadelerini kullandı.

Gram altındaki fiyat dalgalanmasına dikkat çeken İslam Memiş, "İçerde gram altın TL fiyatı 900-940 TL aralığında bir dengelenme çabasını görüyoruz. 940 TL üzerinde kalıcı olamıyor. İki kez test etmesine rağmen 900 TL altında da kalıcı olamadı." dedi.

 

"NİSAN AYININ SONUNA KADAR Kİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI DOĞURUR"

Altındaki alım fırsatını tarih vererek açıklayan İslam Memiş, şunları kaydetti:

"Kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum.
Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte hem gram altın hem de ons altın için geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir."

 

ALTIN ALINMALI MI SATILMALI MI?

Şu süreçte altın satmanın doğru olmadığını söyleyen İslam Memiş, "Ben satış yönünde vatandaşların heyecanlı karar vermesi taraftarı değilim. Altın genelde yükseldiği için satılmaz. Birşey almak için satılır. Ev, araba alımı gibi" dedi.

Türkiye

DİĞER HABERLER
Gram altında yeni tarihi rekor

Gram altında yeni tarihi rekor

28-03-2024 - EKONOMİ

Zam bekliyorlardı: Özel indirimler geliyor!

Zam bekliyorlardı: Özel indirimler geliyor!

26-03-2024 - EKONOMİ

Asgari Ücret 17 Bin 2 TL, Mart Ayı Açlık Sınırı 20 Bin 98 TL

Asgari Ücret 17 Bin 2 TL, Mart Ayı Açlık Sınırı 20 Bin 98 TL

25-03-2024 - EKONOMİ

Benzin ve motorine yine zam geliyor

Benzin ve motorine yine zam geliyor

19-03-2024 - EKONOMİ

Benzin ve motorine zam geliyor

Benzin ve motorine zam geliyor

14-03-2024 - EKONOMİ