Uzman öğretmenlik sınavına başvuru yaptılar ama sınav giriş belgeleri çıkmıyor!

Dünden beri ''MEB uzmanlık sınavına başvuru yapmama rağmen sınav giriş belgem çıkmıyor. Lütfen haber yapın bunu'' diyen mesajlar alıyoruz. İşte Guncelegitim.com'a gönderilen ve sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan öğretmenlerin paylaşımları...

ÖĞRETMEN - 15-11-2022 11:43

Uzman öğretmenlik sınavına başvuru yaptılar ama sınav giriş belgeleri çıkmıyor!

Konya'da görev yapan bir öğretmenden gelen bir mesaj:

Özel KONYA Elmas Anadolu Lisesinde Biyoloji Öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Uzman öğretmenlik ile ilgili  gerekli şartları taşıyorum. Başvurum onaylandı.Sınava girmeye hak kazandığım halde sınav giriş belgemi almak için sorgulama ekranına girdiğim zaman ''Sınav giriş belgesi alabilecek adaylar arasında bulunmamaktasınız'' bilgisi ile karşılaştım. Benim gibi olan meslektaşlarımın olduğunu da öğrendim. Mağduriyetimizin giderilmesi ile ilgili haber yaparmısınız lütfen. Milli eğitime ve cimere gerekli şikayetlerimi de yaptım. Umarım bir faydası olur. (Gülsüm Ç.)

 

Haber Sitemize gelen diğer iletilerden bazıları:

* MEB uzmanlık sınavına başvuru yapmama rağmen sınav giriş belgem çıkmıyor. Lütfen haber yapın bunu. (Arzu Ş.)

* Merhaba gündeme getirmenizi istediğim bir durum var bir çok öğretmen uzman öğretmenlik sınavı için sınav yerlerini öğrenmek isterken başvuru kaydınız bulunmamaktadır ibaresi ile karşılaştı şuan sınava bu gerekçe ile giremiyoruz başvurularımızı yaptığımız halde lütfen gündeme getirin haber yapın böyle bir hak kaybı görülmemiştir (İpek G.)

* Merhabalar uzman öğretmenlik sınav başvurumu yapmama rağmen sınav giriş belgeniz bulunmamaktadır diyor. Bulunduğum şehrin il milli eğitim müdürlüğüne gittim dilekçe yazdım sistemsel bir hatadır denildi. Tüm yaz tatili boyunca ve okuldan kalan zamanlarımda ders çalıştım sırf bu sunavı kazanabilmek için.Sanırım benim gibi bir sürü öğretmen arkadaşım var başvuru yaptığı halde görünmeyen Lütfen bunu haber yapın (Sevcan O.)

* Eşim ve ben aynı bilgisayardan başvuru yaptık.Yaptiktan sonra belki olmamıştır diye tekrarladık,daha önce başvurunuz alındı ekranı göründü.Benim sınava giriş yerim belli ancak eşimin başvurusu görünmüyor. (Serhat G.)

* Merhabalar güncel eğitim ailesi. Ben de Erzurumdan yazıyorum. Karşılaştığım bir habere destek verip sesimi duyurmak istiyorum. Uzman öğretmenlik sınavına başvurmama rağmen benim de başvurım görünmedi. Sınava giremeyeceüim. Cimere şikayette bulundum ama işe yaramadı. Heralde ben yanıldım diye düşünürken benim gibi başka meslektaşlarımında olduğunu öğrendim. Lütfen bu haberi yaygınlaştırınız...(Lokman D.)

Merhaba Antalya’dan yazıyorum.Bir arkadaşım ve bende sınava giremiyoruz.onay süreci kontrol sürecini yaptık.üç gündür bununla uğraşıyoruz.aramadığımız yer kalmadı.sınava girebilecek miyiz.hiç bir bilgi alamıyoruz.Ders çalışamıyoruz.Neden ÖYSM de olduğu gibi tek basamaklı bir başvuru.net ve anlaşılır bir sınav yönergesi yayınlamadılar.Rededildiğim bilgisi verilmeden onaylanmış başvurumu nasıl tekrardan yapabilirim? (Nilay E.)

 

Sosyal medyada öğretmenlerin paylaşımları:

* Sınava başvuru yaptım ama giriş belgesi sorgu ekranında başvurunuz bulunmamaktadır uyarısı alıyorum benim durumumda olanlar varsa yazsın lütfen. Sistemsel bir sorun ise bu sınav yapılamaz 

* Eşimin de aynı şekilde sınav giriş belgesi alacak adaylar arasında bulunmamaktasiniz uyarısı var ve sınava giremeyecek...deve misali...

* Sınav başvurusu yapıldığı halde "Sınava giriş belgesi alacak adaylar arasında bulunmamaktasınız" uyarısı veriyor. Acil çözüm bekliyoruz.

 

İşte sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan öğretmenlerin paylaşımları:

Manisa'da görev yapan bir öğretmenden gelen istek:

İyi akşamlar 14 yıllık öğretmenim. Bu tepeden inme, öğretmenlere danışılmadan çıkarılan meslek kanununa karşı olmama rağmen ekonomik kriz şartlarında uzman öğretmenlik sınavına başvurdum.

MEBBİS sisteminden başvurumu gerçekleştirdim ve başvurum sırasıyla okul-ilçe-il onayından da geçerek kesinlik kazandı. Daha sonra eğitimleri de tamamladım ve eğitimleri tamamladığıma dair belgemi de aldım. Ardından bize belgenizin onaylanıp onaylanmadığını kontrol edin dendi onu da ettim ve onaylanmıştı.

Sonrasında şimdi kesin sınav başvurunuzu yapın dendi ve tüm okul işlerine rağmen sınav başvurumu da okulumuzun WhatsApp hesabı üzerinden müdür yardımcımızın bana gönderdiği linkten cep telefonum aracılığıyla yaptım.

MEB sistemsel arızalara itiraz ve başvurusunu unutanlara ek başvuru süresi tanımlamış ve bu şekildeki kişilere mesaj da göndermiş. Ek başvuru ve itirazlar sürecini kaçırmışım ve benim de başvurum

MEB ekranlarına geçmemiş. Oysa ki çok net hatırlıyorum başvurumu müdür yardımcımızın gönderdiği linkten yapmıştım hatta sadece yeşil bir tik çıkıp başvurunuz alındı yazısından başka bir ibare görmeyince ve başvuru ekranının raporunun alınamaması üzerine şüpheye düşmüş ve aynı gün içinde bir kere daha başvuru yapmıştım.

Şimdi sınava giremiyorum çünkü son kontrollerde başvurum MEB ekranlarına düşmemiş.

Günlerdir okulu, eğitimi bırakıp her yere itiraz etsem de yanıt hep aynı, itiraz süreci dolmuştur başvurunuz görünmüyor deniyor. Bu durumda olan eski okulumda bir arkadaşım daha var, onun da başvurusu MEB ekranlarına düşmemiş. Sizlerden bu konuda yardım istiyorum bu akşam sınav yerlerini kontrol ederken MEB'in bu hatasını yeni farkeden insanlar duyuyorum.

Lütfen bunun haberini yapın ve MEB'in bu sınavda benim gibi birçok öğretmeni mağdur etmesine izin vermeyin. Belki sayımız az değilse MEB'i bir skandaldan da kurtarmış oluruz belki... Sayfamızdan yardım bekliyorum. (Ufuk U.)

 

DİĞER HABERLER
Bayram tatiline denk gelen seminerler nasıl yapılacak? Ek ders ücreti ödenecek mi?

Bayram tatiline denk gelen seminerler nasıl yapılacak? Ek ders ücreti ödenecek mi?

28-03-2024 - ÖĞRETMEN

Okul Randevu Sistemi Yeni Bir Angaryaya Dönüşmemelidir!

Okul Randevu Sistemi Yeni Bir Angaryaya Dönüşmemelidir!

28-03-2024 - ÖĞRETMEN

25 yıl çalışıp emekli olan bir öğretmen ne kadar maaş ve ikramiye alır?

25 yıl çalışıp emekli olan bir öğretmen ne kadar maaş ve ikramiye alır?

27-03-2024 - ÖĞRETMEN

Bu yılın en yüksek promosyon anlaşması: 37 bin 100 TL

Bu yılın en yüksek promosyon anlaşması: 37 bin 100 TL

24-03-2024 - ÖĞRETMEN

Seçim toplantısına katılanların ek ders ücreti kesilir mi? Ek ders ücretini almak için ne yapılabilir?

Seçim toplantısına katılanların ek ders ücreti kesilir mi? Ek ders ücretini almak için ne yapılabilir?

23-03-2024 - ÖĞRETMEN