Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar için uyum haftası düzenliyor. Uyum haftası bu yıl 5-10 Eylül 2022 tarihleri arasında 3 gün olarak gerçekleştiriliyor. Bu süreçte aynı zamanda öğretmenlerin sene başı mesleki çalışmaları yapılıyor.

 Uyum haftasında okul öncesi öğretmenleri ve ilkokul 1. sınıf okutacak sınıf öğretmenleri görev alıyor. Bu öğretmenler uyum haftası etkinliklerinde görev alırken aynı zamanda da 2022-2023 eğitim öğretim yılı sene başı seminer faaliyetlerine katılıyor.

 Uyum haftasında görev alan sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine nöbet ücreti ödenir mi? sorusu bu haftada görev alan öğretmenler tarafından merak edilmektedir.

 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi Günü başlayacağından uyum haftasında görevli öğretmenlere, nöbet görevini yerine getirseler dahi ücret ödemesi yapılmayacaktır. Ayrıca bu haftada öğretmenlerin nöbet tutma zorunluluğu yoktur.

 *Uyum haftası programları ve etkinlikleri okuldan okula göre değişiklik gösterebildiği için nöbet ücreti hususunu cevaplandırmaya çalıştık. Bazı okullarda uyum haftasında öğretmenlerin nöbet tutma durumunun hiç gündeme gelmediği bilinmektedir.

ogretmenmeb.com