Türkiye’deki En Güzel Plajlar

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemiz plajlar, koylar, kumsallar bakımından adeta bir cennet. Her köşesinde masmavi plajlar bulabileceğiniz ülkemizde en güzel plajlar listesini sizin için derledik.

YAŞAM - 28-06-2017 12:21

Türkiye’deki En Güzel Plajlar

Ayazma, Bozcaada

en güzel plajlar - ayazma

Bozcaada son yıllarda gereğinden fazla popülerleşse de Ayazma plajı güzelliği korumaya devam ediyor. Yalnız ufak bir uyarı yapalım, suyu epey soğuk!

 

İztuzu, Dalyan

en güzel plajlar - iztuzu

Bir tarafı tuzlu, bir tarafı tatlı su olan İztuzu Plajı, caretta carettaların en önemli üreme merkezlerinden biri. Plajda denize girenlerin yumurtalara zarar verememesi için yumurtaların olduğu bölgeler düzenli olarak işaretleniyor.

 

Sedir Adası, Muğla

en güzel plajlar - sedir adası

Muğla il sınırları içinde kendinizi Maldivler’de gibi hissetmek isterseniz doğru adres Sedir Adası. Berrak suyu ve açık renk kumlarıyla bu plajı mutlaka görmelisiniz.

 

Phaselis Antik Kenti, Kemer

en güzel plajlar - phaselis

Likya’nın en önemli liman kentlerinden biri olan Phaselis’te bugün harika bir antik kent bulunuyor. Phaselis Plajı da, taşsız kumsalı ve saklı kalmış güzelliğiyle listemize dahil oluyor.

 

Kaputaş, Kaş

en güzel plajlar - kaputas

Turkuaz plaj denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kaputaş plajı en güzel plajlar listemizin demirbaşlarından biri. Ünü dünyaya yayılan plaja her yıl çok sayıda turist geliyor

 

Ölüdeniz, Fethiye

en güzel plajlar - oludeniz

2006 yılında Dünya’nın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz bizim gözümüzde ve en güzel plajlar listemizde hala bir numara. Yeşil-mavi-turkuaz renkleri gördükçe insanın işi gücü bırakıp gidesi geliyor.

 

Palamutbükü, Datça

en güzel plajlar - palamutbuku

Şirin köy evleri, mis gibi kokan taş sokaklarıyla huzurlu tatilin adresi olan Datça aynı zamanda bir koy cenneti. Her köşesi muhteşem koylarla dolu bu yarımadanın en ünlü koylarından biri ise Palamutbükü.

 

Patara, Kalkan

en güzel plajlar - patara

Patara Antik Kenti yakınlarında bulunan Patara Plajı oldukça uzun, temiz ve caretta caretta yumurtlama bölgesi olduğu için koruma altında. Naturist ve nüdistlerin rahatlıkla çıplak olarak yüzüp güneşlendiği belki de ülkemizdeki tek plaj diyebiliriz.

 

Kelebekler Vadisi, Fethiye

en güzel plajlar

Kelebekler Vadisi başlı başına görülmesi gereken dünya dışı bir yer desek yeridir. Kara yolu bulunmayan Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz üzerinden tekne ve zodyaklarla ulaşabilirsiniz. Vadinin denize açılan tarafındaki plaj ise ülkemizdeki en güzel plajlar arasında.

 

Olimpos – Çıralı, Antalya

en güzel plajlar - cirali

Mitolojik hikayesiyle ilgi odağı olan Çıralı aynı zamanda ince kumlu sahili, hemen derinleşmeyen kıyısı, sakin sessiz atmosferi ve el değmemiş güzellikleriyle ülkemizin en iyi plajlarından birine ev sahipliği yapıyor.

 

Altınkum, Çeşme

en güzel plajlar - altinkum

Ülkemizin en popüler tatil yerlerinden biri olan Çeşme’de aslında Ilıca Plajı, Boyalık Plajı gibi bir çok harika plaj bulunuyor. Ama Altıkum bunların içinden bizim favorimiz. Altınkum adından da anlaşılacağı gibi altın renkli kumu ve berrak deniziyle övgüyü hak ediyor ve en iyi plajlar listemizde yerini alıyor.

 

Kabak Koyu, Fethiye

en güzel plajlar - kabak

Özellikle kamp yapmayı sevenlerin yoğun olarak tercih ettiği yerlerden biri olan Kabak’ta ayrıca çok sayıda butik otel bulunuyor. Havası temiz, denizi temiz, kumsalı temiz…

 

DİĞER HABERLER
İlk gördüğünüz hayvan kişiliğinizi belirliyor: Hangi hayvanı görüyorsunuz?

İlk gördüğünüz hayvan kişiliğinizi belirliyor: Hangi hayvanı görüyorsunuz?

11-03-2024 - YAŞAM

Türkiye’de ilkokullarda mevsimlerin öğretildiği o şerit tarih olmak üzere

Türkiye’de ilkokullarda mevsimlerin öğretildiği o şerit tarih olmak üzere

30-12-2023 - YAŞAM

Öğretmen atarsan ödev yok dedi. Sonrasında öğrencilerin yaşadığı mutluluk

Öğretmen atarsan ödev yok dedi. Sonrasında öğrencilerin yaşadığı mutluluk

20-01-2020 - YAŞAM

Sosyal medya günlüğü: 23 Haziran’da Bodrum’a kar yağacak Adana ise 150 derece!

Sosyal medya günlüğü: 23 Haziran’da Bodrum’a kar yağacak Adana ise 150 derece!

08-05-2019 - YAŞAM

Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda muhteşem final

Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda muhteşem final

29-04-2019 - YAŞAM