Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere ile karşı karşıya geldi. Ampute Futbol Milli Takımı, İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu.

İlk yarının sonunda Ömer Güleryüz’le 1-0 öne geçen Türkiye, maçın son bolümüne kadar üstünlüğünü korusa da son dakikada 50’de Westbrook skoru eşitledi.

 

 

Herkes maçın uzatmalara gitmesini beklerken Osman Çakmak, 50+2’de son sözü söyledi ve Türkiye, binlerce taraftarın önnüde Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Karşılaşmada tribünleri dolduran taraftarlar kol kola müsabakayı izlerken müsabaka öncesinde İngiltere Ampute Milli Futbol Takımı’nın ısınmaya çıkarken ıslıklanması üzdü.

Vodafone Park'ta oynanan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finali öncesinde sahaya çıkan İngiltere Ampute Milli Futbol Takımı'nın taraftarlarca ıslıklanmasına sosyal medyada büyük tepki gösterildi

TFF’nin “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşılaştı. Türkiye, Beykoz-Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çeyrek finalde Rusya’yı muhteşem bir mücadelenin ardından uzatmalarda 2-1, yarı finalde de Polonya’yı 2-0 yenerek finalist oldu.

İngiltere ise çeyrek final maçında Fransa’yı 2-0, yarı finalde de İspanya’yı 3-0 yenerek finale yükseldi. Grubundaki ilk iki maçında Almanya’yı 7-0, Gürcistan’ı 9-0’la geçen A Milliler, İspanya’yı da 4-0’la geçerek grup lideri olarak çeyrek finale yükselmişti.

 

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

GOOOOOOOOOOOOOOOOLLL!!! DAKİKA 50+2: Osman’ın golüyle yeniden öndeyiz!

GOL! DAKİKA 50: İngiltere eşitliği sağladı: 1-1.

DAKİKA 47: Fatih net fırsatı değerlendiremedi. Kaleci kurtardı.

DAKİKA 46: Türkiye mola aldı. Son bölümde skor üstünlüğümüz sürüyor. İngiltere gol arayışlarına devam ediyor.

DAKİKA 38: İngiltere mola aldı.

DAKİKA 36: Rahmi kornerden direkt kaleye gönderdi, kaleci güçlükle çıkardı.

DAKİKA 31: İngiltere tehlikeli geldi, Selim kurtardı.

DAKİKA 26: İkinci yarı başladı!

DAKİKA 25: İlk yarı 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi!

GOOOOOOLLLL!!!!!! DAKİKA 25: Serkan’ın sağ kanattan pasında ceza sahasında topu bekletmeden şutunun çeken Ömer, top ağlara gönderdi!

DAKİKA 17: İngiltere mola aldı. Türkiye oyuna ağırlığını koymuş durumda…

DAKİKA 13: Kazandığımız kornerde Rahmi ortaladı, Barış’ın şık volesi direkten döndü.

DAKİKA 5: İngiltere gole yaklaştı. Kalecimiz Selim başarılı.

DAKİKA 3: Türkiye müsabakaya taraftar desteği ve ciddi bir baskıyla başladı. Oyunun hakimiyiz.

DAKİKA 1: Karşılaşma başladı!