“Zam Yüzde 40’ı Aşacak”

Maaş zamları ile ilgili milyonların merak ettiği zam hesaplamasını yapan Özgür Kaya, mayıs ve haziran enflasyon rakamlarının beklentilere paralel gelmesiyle zam oranının yüzde 40’ı aşacağını vurguladı.

“Ocak Ayında Hem Memur Hem Emeklilere Ciddi Artış Yapıldı”

Ocak ayında hem memur hem de emekli vatandaşların maaşlarına ciddi bir artış yapıldığını söyledi. Kaya, “Ancak aradan geçen 4 aylık sürede enflasyonda meydana gelen ciddi bir artış sonrası verilen zamlar eridi” diye konuştu.

İşte Kaya’nın açıklamaları;

Temmuz ayında yılın birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandıktan sonra tablo daha netleşecek.

Temmuz'da Zam Yüzde 40’ı Aşacak

İlk önce yılın 4 ayına bakacak olursak, en son Nisan aynı enflasyonu açıklandı ve yüzde 7,25 oldu. Toplamda ise yüzde 31,7’ye gelmiş olduk. Önümüzde 2 aylık enflasyon daha var. Bu kalan 2 aylık enflasyonda yüzde 7 seviyelerinde gelirse Temmuz ayında otomatik olarak yüzde 40 ile yüzde 43 arasında bir zam meydana çıkmış olacak. Memurlar, memur emeklileri, iş ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 40’ı aşan bir zam alacak. Fakat burada bir noktayı ayırmak gerekiyor. Memur ve memur emeklilerinde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkına bakılacak ve üzerine eklenecek.

“En Düşük Memur Emeklisi Aylığı 5 Bin 649 TL”

4 aylık enflasyon farkı ve yüzde 7’lik toplu sözleşme zammına göre en düşük memur maaşı 8,467 TL olacak (Mayıs ve Haziran enflasyon farkı hariç) En düşük memur emeklisi maaşı ise 5,649 TL olacak.

Haberler.com