Telefonlardan hemen silinmesi gereken 9 Android uygulaması

Trend Micro güvenlik araştırmacıları tarafından bulunan bu aşağıda yer alan 9 uygulama, daha önce karşımıza çıkan zararlı uygulamalara pek benzemiyor.

Hatırlarsınız daha önce bulunan zararlı uygulamalar genelden bilgilerinizi topluyor ve satıyor, kişilerin haberi olmadan konumlarını takip ediyor, telefonlara zararlı içerikler bulaştırıyor ya da gizli reklamlar gösteriyordu.

Bulunan bu 9 yeni zararlı ise söylendiği kadarıyla direkt olarak kişilerin Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanıyor.

Google tarafından Play Store’dan atıldığı aktarılan bu toplamda 470 binden fazla indirilen Android uygulamalarının, kullanıcılar tarafında da mutlaka telefonlarından silinmesi gerekiyor.

-Shoot Clean-Junk Cleaner,Phone Booster,CPU Cooler
-Super Clean Lite- Booster, Clean&CPU Cooler
-Super Clean-Phone Booster,Junk Cleaner&CPU Cooler
-Quick Games-H5 Game Center
-Rocket Cleaner
-Rocket Cleaner Lite
-Speed Clean-Phone Booster,Junk Cleaner&App Manager
-LinkWorldVPN
-H5 gamebox

Android tarafında bu sorunlar gelecekte çok karşımıza çıkmayacak

Çünkü geçtiğimiz yılın sonunda internet devi “App Defense Alliance” isimli bir birlik kurdu. Güvenlik şirketleri ESET, Lookout ve Zimperium ortaklığında kurulan bu birliğin amacı, zararlı uygulamaları daha Play Store üstünden indirmeye sunulmadan tespit etmek. Bu gerçekten kullanıcılar için çok ama çok güzel görünüyor. Bu birlik sayesinde özellikle gizli malware taşıyan uygulamaların daha kolay tespit edilebileceği söyleniyor. Aynı zamanda başta düzgün olup daha sonra gizli şekilde zararlı faaliyetlerde bulunan uygulamaların da çok daha kısa şekilde market dışına alınacağı yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Can TUNÇER / Log